Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La 6a edició del Dansa Metropolitana arrenca amb èxit i encara una segona setmana amb més dansa a sales, carrer i espais arquitectònics singulars

Wang Ramírez al Teatre Sagarra, Gisèle Vienne al Mercat de les Flors, Kukai Dantza (Jon Maya i Andrés Marín) al Teatre Joventut, i Alessandra García a l’Antic Teatre, entre els plats forts de la programació de sala d’aquesta setmana

Aquest serà el cap de setmana amb més propostes de dansa gratuïtes de carrer i, en el marc del projecte Liminar, també se’n podran veure a espais arquitectònics d’interès patrimonial com Can Bagaria (Cornellà), el Vapor Codina (Sabadell) i la Residència d’estudiants ETSAV (Sant Cugat), que Dansa Metropolitana posa en valor

L’excel·lent acollida de públic ha marcat l’inici de la sisena edició de Dansa Metropolitana. La meitat de les representacions ofertes des de la inauguració, el passat 9 de març, han exhaurit localitats, entre les quals les propostes al Teatre Lliure, Teatre Nacional i Mercat de les Flors; i la resta han superat el 80% d’ocupació de mitjana. Les propostes que s’han pogut veure aquest cap de setmana en el marc del projecte Liminar, que porta la dansa a espais arquitectònics d’interès patrimonial, també han gaudit d’una gran afluència de públic.

El festival, referent en l’àmbit de la dansa, encara la seva segona setmana amb desenes d’activitats que acostaran la dansa a la ciutadania dels 12 municipis que participen en aquesta sisena edició, que s’allargarà fins al 26 de març. Teatres, centres cívics, carrers, places i edificis singulars de Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans tornen a omplir-se aquesta setmana de propostes de dansa nacional i internacional.

Propostes internacionals
Un dels plats forts d’aquesta setmana serà el poètic PARTS de Wang Ramírez, el duet format per l’alemany-coreà Honki Wang i el franco-espanyol Sébastien Ramirez, que fusiona dansa i acrobàcies aèries i que es podrà veure divendres al Teatre Sagarra de Santa Coloma. També Crowd de Gisèle Vienne al Mercat de les Flors, una peça per a quinze intèrprets que esdevé una meditació sobre l’amor i la violència dins una rave catàrtica.  

Segells més personals
Des del País Basc, arriba Yarin, de Kukai Dantza, un espectacle d’arrel que uneix l’essència flamenca d’Andrés Marín i la dansa basca de Jon Maya, ambdós Premis Nacionals de Dansa, i que es podrà veure al Teatre Joventut de L’Hospitalet dissabte. D’altra banda, des d’Andalusia arriben la malaguenya Alessandra García, que presenta Mujer en cinta de correr sobre fondo negro a l’Antic Teatre, un solo que radiografia la ciutadana de barri humil, guanyador del Premi MAX a Millor Espectacle Revelació 2022; i una de les últimes sensacions de l’escena, el també malagueny Alberto Cortés que porta a l’Auditori de Sant Ildefons de Cornellà, El Ardor, un discurs intimista que acaba sent un poema dedicat al carrer i als seus pares. També destaca el doble programa que presenta La Caldera amb Los lunares del Puma, d’Adrián Vega, i Yo soy un baile breve, de Rosa Romero, que fusiona la dansa contemporània, la dansa urbana, el flamenc i la performance. D’altra banda, al Teatre Alegria de Terrassa s’hi podrà veure  Latung La La en dansa de David Ymbernon, que incorpora la dansa en el seu singular treball ple de poesia, objectes i imatges oníriques.

Nova oportunitat per tornar a veure èxits d’aquí
Dansa Metropolitana recupera grans propostes de l’escena catalana que es podran veure aquesta setmana com el Rèquiem Nocturn, de Pere Faura, al Teatre Zorrilla de Badalona; MADE OF SPACE, de GN|MC Guy Nader | Maria Campos, al Teatre L’Artesà del Prat; o el solo Bailarina Reload 2014-2024, de Sonia Gómez, que repassa la trajectòria de la creadora, també a El Prat.

Propostes familiars
Aquesta setmana també destaquen propostes familiars de sala. Entre altres, la Cia. Thomas Noone Dance presenta La gata que volia canviar la història al Teatre Margarida Xirgu de Badalona, que combina dansa, titelles i visuals; i la Cia Roberto G. Alonso que porta Marúnica al Teatre Auditori de Granollers, una peça que s’endinsa en el món de la pintora de la Generació del 27 Maruja Mallo.

Projecte Liminar: dansa a espais arquitectònics d’interès patrimonial
Aquesta setmana, en el marc de Liminar, el festival portarà un gran nomrbe de propostes de dansa a espais singulars com Can Bagaria (Cornellà), la Plaça Josep Barangé (Granollers), el Vapor Codina i la Plaça Bosch Gimpera (Sabadell), i la Residència d’estudiants ETSAV (Sant Cugat). Aquest projecte neix enguany amb la idea de presentar propostes en espais arquitectònics que es troben en un moment de llindar per tal de posar-los en valor. S’hi podran veure peces de Raquel Klein i Raquel Gualtero, Tina Martí, OtraDanza i Colectivo Premohs, entre altres.

Més enllà del projecte Liminar, aquest cap de setmana les propostes de carrer, gratuïtes, tindran una forta presència arreu dels 12 municipis de l’àrea metropolitana.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.