Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’espai museístic i equipament veïnal de les Cases Barates del Bon Pastor

El proper divendres, 10 de març, a les 10.45 h, tindrà lloc la presentació del nou espai museístic i equipament veïnal de les Cases Barates del districte de Sant Andreu MUHBA Bon Pastor (Barnola, 22). La presentació anirà a càrrec del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, el director del MUHBA, Joan Roca, i la presidenta de l’Associació de Veïns Bon Pastor i ex veïna de les Cases Barates, Paquita Delgado. Després de la roda de premsa s’oferirà una visita guiada a les instal·lacions, que formen part del Pla de Barris de Sant Andreu.

El conjunt rehabilitat de les Cases Barates del Bon Pastor està integrat per 16 habitatges, en l’illa situada entre els carrers de Barnola, Tàrrega, Bellmunt i Claramunt. D’aquestes cases se n’han museïtzat vuit: quatre mostren la lluita per l’habitatge a la ciutat i les altres quatre, com es vivia al barri del Bon Pastor i l’evolució dels interiors de les cases barates entre 1929, l’any en què van ser edificades, i el 2017. Els altres vuit habitatges acullen l’equipament de barri i els espais funcionals del museu. El projecte incorpora la gestió comunitària de l’espai en estreta col·laboració amb el MUHBA, el districte i les entitats del barri, especialment l’Associació de veïns i Veïnes del Bon Pastor i la seva vocalia de Memòria Històrica.

El proper dissabte, 11 de març, a partir de les 12.30 h, tindrà lloc una festa popular per celebrar la inauguració de l’espai.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.