Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Inauguració de la 6a edició del Dansa Metropolitana

Dijous, 9 de març, a les 19 hores, a l’exterior de l’Institut del Teatre (Plaça Margarida Xirgu, Barcelona) es donarà el tret de sortida al festival Dansa Metropolitana 2023 amb una peça de dansa aèria i, tot seguit, a les 20 hores, l’espectacle inaugural al Mercat de les Flors.

  • 19 hores davant l’Institut del Teatre: Projecte SENA!, de la companyia Delrevés
    Espectacle de carrer, que fusiona dansa vertical, teatre, arts digitals i arquitectura. Una coproducció del Dansa Metropolitana.
  • 20 hores al Mercat de les Flors: Carcaça, de Marco da Silva Ferreira
    Un repartiment de deu performers dona vida a un col·lectiu vibrant, rebel i carnavalesc. Parteix d’un footwork saltat i investiga sobre la identitat col·lectiva, la memòria i la cristal·lització cultural. Obra seleccionada pel projecte europeu Big Pulse Dance Alliance.

A la jornada inaugural hi assistiran representants dels 12 municipis que formen part del festival metropolità.

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans interessats en assistir a la inauguració és imprescindible que s’acreditin al correu premsaicub@bcn.cat o contactin amb Sònia González (670 66 34 55). 

Per tal de garantir seient durant la inaguració als professionals dels mitjans de comunicació, és imprescindible que s’acreditin abans del dilluns a les 12 del migdia.

Sobre DANSA METROPOLITANA 2023

Dansa Metropolitana 2023 tindrà lloc del 9 al 26 de març a Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans.

La iniciativa arriba a la sisena edició consolidada com el projecte referent de dansa a l’estat amb l’objectiu de democratitzar la dansa, fent-la accessible a tota la ciutadania, i donar suport al teixit local.

La programació inclou més de 330 activitats a 100 espais diferents dels 12 municipis, entre les quals: 118 espectacles (181 funcions en total, un centenar de les quals gratuïtes), 29 pel·lícules, 50 activitats paral·leles i 42 educatives.

El programa és divers i transversal: des de grans noms de la dansa ja consagrats, fins a les noves generacions; així com una gran varietat d’estils, des de la dansa urbana i contemporània, fins a la clàssica i el flamenc.

La inauguració tindrà lloc el 9 de març a l’Institut del Teatre i al Mercat de les Flors amb dos espectacles: Projecte SENA!, de Delrevés; i Carcaça, de Marco da Silva Ferreira.

Entre els noms internacionals destaquen la presència de grans ballets, com Acosta Danza, Béjart Ballet Lausanne, Ballets Jazz de Montréal i Ballet National de Marseille; i el focus en Amèrica Llatina, amb artistes com Marco Layera, Marina Otero i Poliana Lima, entre altres.

Són especialment rellevants alguns espectacles provinents de l’estat, des de propostes de flamenc amb noms com Rocio Molina i María Moreno, fins a d’altres més d’arrel com Kukai Dantza, i de segell més personal com Alessandra García i Alberto Cortés.

Enguany el festival coprodueix i fomenta la creació de 10 noves peces d’artistes com Lorena Nogal amb HOTEL Col·lectiu Escènic, Claudia Mirambell, Proyecto Larrua i Ángel Duran, entre altres.

També participaran al festival un gran nombre de companyies i artistes locals com Pere Faura, Sol Picó, Guy Nader i Maria Campos, Cia. Thomas Noone Dance, IT Dansa i Brodas Bros.

Entre les propostes de carrer i a espais singulars, una de les grans novetats d’enguany és la creació del projecte Liminar que, a través de la dansa, posa en valor i recupera espais emblemàtics del patrimoni arquitectònic com L’Antiga Fàbrica CACI (Badalona), l’Antiga Editorial Gustau Gili i l’Antiga Fàbrica Mercedes (Barcelona), la Residència d’estudiants ETSAV (Sant Cugat) i la Masia Freixa (Terrassa), entre altres.
Un any més, la dansa també es podrà viure a través del cinema: a les sales, amb la projecció de grans produccions clàssiques, on destaca l’estrena de Coppelia; i a les biblioteques i a Filmin amb una col·lecció de pel·lícules sobre dansa.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.