Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’In Museu 2023 s’endinsa en l’ànima de tretze museus

Aquest dissabte, 4 de març, tindrà lloc la setena edició de l’In Museu, la jornada durant la qual els museus de la ciutat obren al públic les portes d’espais habitualment reservats al personal. Això permet a les persones participants conèixer les reserves d’aquests equipaments, i a més a més la feina dels i les professionals que es dediquen a la restauració d’obres, la seva conservació i el seu arxiu. 

ATENCIÓ MITJANS

El mateix dissabte 4, a les 10 del matí, al Castell de Montjuïc, el director de Memòria, Història i Patrimoni de l’Institut de Cultura, Jaume Muñoz, atendrà el mitjans de comunicació. Després els mitjans podran unir-se a les visites als diferents equipaments de Montjuïc. 

Per tal d’organitzar les visites, és imprescindible que els mitjans s’inscriguin enviant un mail a gtalensm@bcn.cat o enviant un whatsapp al 662 627 350.

MÉS DE 2.000 PERSONES PODRAN GAUDIR DE LES PARTS MÉS ÍNTIMES DELS MUSEUS EN LA SETENA EDICIÓ D’IN MUSEU

En l’edició d’aquest 2023 són tretze els espais museístics participants, amb una oferta total de 2.250 places distribuïdes en 112 sessions. Les persones inscrites podran entrar en espais habitualment tancats al públic i conèixer la feina de restauració, conservació i arxiu. Cada espai ofereix diferents horaris de visita, i, en molts casos, també diferents tipologies. Per exemple, al MACBA hi haurà tres possibilitats de visita: als magatzems de reserves de la Col·lecció, als tallers de conservació i restauració d’obres, i a l’arxiu i biblioteca del Centre d’Estudis i Documentació; o al Museu Marítim de Barcelona es podrà escollir entre visitar la drassana tradicional, el taller de conservació-restauració, les reserves de la Col·lecció, l’arxiu del fons històric, o l’arxiu general. 

El MUHBA Padellàs, Casa de la Història de Barcelona es reinventa aquest any i l’In Museu permetrà fer un tast d’aquest nou equipament a mode de preestrena o primícia. Al Frederic Marès es podrà presenciar la restauració in situ d’alguna peça. El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes presenta com a novetat l’accés a la sala capitular amb algunes obres i la clau de volta amb la mare de déu de la Misericòrdia del segle XV restaurades. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Laboratori de Natura proposa una nova modalitat de visita que permetrà conèixer l’arxiu digital, i El Born CCM també presenta novetats, amb una visió des de la conservació i la restauració i una altra sobre la recerca.

A més dels equipaments esmentats, també ofereixen visites de diferent tipologia als seus espais els equipaments del Parc de Montjuïc –el Castell de Montjuïc, la Fundació Miró, el la Seu Parc Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món i el Museu Nacional d’Art de Catalunya–, i els equipaments del voltant de la renovada plaça de les Glòries –el Museu de la Música i el Museu del Disseny de Barcelona–.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.