Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Una celebració artística al Saló del Tinell dóna el tret de sortida als anys Picasso, Tàpies i Miró

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Pere Aragonés, presideixen l’acte, que comptarà amb la participació de representants de les tres fundacions

L’escriptor i crític d’art Vicenç Altaió signa el concepte artístic de la vetllada, una celebració de les arts feta de música i paraula

El proper dijous, 2 de març, a les 18.30 hores, al Saló del Tinell (Plaça del Rei, 10) tindrà lloc l’acte institucional i cultural d’obertura dels anys dedicats a Pablo Picasso (2023), Antoni Tàpies (2024) i Joan Miró (2025). L’acte és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, i s’ha organitzat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de les tres institucions barcelonines dedicades als artistes. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, presidiran l’acte, que comptarà amb la participació del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, la gerent de la Fundació Antoni Tàpies, Anna Saurí, i la presidenta de la Fundació Joan Miró, Sara Puig. 

La ciutat de Barcelona té el privilegi de ser seu de les fundacions d’aquests tres artistes creadors excepcionals, amb una rellevància extraordinària en el món de l’art i una remarcable projecció internacional. Els tres propers anys se succeiran diferents commemoracions vinculades a aquestes fundacions. Aquest 2023, se celebra el 60è aniversari de la constitució del Museu Picasso de Barcelona i es recorda el mig centenari de la mort de l’artista; a partir del 13 de desembre de 2023 i durant el  2024 es commemorarà el centenari del naixement d’Antoni Tàpies (la Fundació Antoni Tàpies convocarà una roda de premsa el proper 31 de març per tal d’explicar-ne la programació). Finalment, el 2025 se celebrarà el 50è aniversari de la Fundació Joan Miró. Des de l’Ajuntament, amb la complicitat de la Generalitat de Catalunya i de cadascuna d’aquestes fundacions, s’ha volgut organitzar aquest acte per donar un marc institucional a l’alçada de l’excepcionalitat de les commemoracions i dels artistes als que es dediquen.

Picasso 2023/ Tàpies 2024 / Miró 2025 és una proposta artística dissenyada per l’escriptor i crític d’art Vicenç Altaió amb la forma d’una celebració de les arts feta de música i paraula, que comptarà amb els parlaments d’obertura de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i clausura a càrrec del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Des de les diferents fundacions s’oferiran intervencions sobre el sentit de les efemèrides i avançament de les línies conceptuals del programa de l’any per part Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso; Anna Saurí, gerent de la Fundació Antoni Tàpies; i Sara Puig, presidenta de la Fundació Joan Miró. A més, les tres figures seran glosades per Lluís Permanyer, periodista i cronista de la ciutat, amb la intervenció titulada Picasso, Miró i Tàpies i Barcelona; l’artista Frederic Amat, amb Picasso, Miró i Tàpies, avantguardisme; i l’escriptora Blanca Llum Vidal, amb Picasso, Miró i Tàpies a l’avantguarda artística i política

En la seva vessant artística, l’acte comptarà amb l’actuació musical de La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que obrirà i clourà l’acte amb la interpretació de La sardana dels desemparats i El bolero del raval de Pascal Comelade; les poetes-artistes Maria Sevilla, Anna Gual i Laia Estruch, amb vestuari dissenyat per Rosa Tharrats, recitaran Paul Éluard, Pere Gimferrer i J.V. Foix. 

ATENCIÓ MITJANS: 

Per assistir a aquest acte és imprescindible emplenar aquest formulari i esperar confirmació d’acreditació.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.