Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Ajuntament atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la revista ‘L’Avenç’

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat avui atorgar al Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la revista L’Avenç. El proper mes d’abril es publicarà el número 500 de la revista, i els seus actuals responsables, Josep Maria Muñoz i Núria Iceta, han anunciat que serà l’últim. D’aquesta manera, amb la concessió de la medalla es reconeix la contribució fonamental de L’Avenç a l’àmbit cultural de la ciutat.

Des de la seva aparició, el 1977, sota l’impuls d’un grup de joves historiadors i historiadores antifranquistes (Leandre Colomer, Ferran Mascarell, Carmen Isasa i Fèlix Manito), avalats per Josep Fontana, la capçalera va esdevenir des dels seus inicis un referent a nivell acadèmic i també a nivell social. En la proposta de concessió de la medalla s’ha considerat que L’Avenç ha tingut un paper cabdal en el desenvolupament del teixit acadèmic i cultural de Barcelona, donant cabuda a les seves pàgines i, en la seva condició d’editorial, publicant els llibres de diverses generacions d’historiadors i historiadores i d’escriptors i escriptores que han acabant esdevenint al seu torn les veus més destacades dels seus respectius àmbits.

També es destaca la seva condició d’eina imprescindible per conèixer la Barcelona i la Catalunya del darrer quart de segle XX i primer quart del segle XXI, amb un corpus d’entrevistes imprescindibles, que el 2014 li van valer l’obtenció del premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació. Al mateix temps se’n valora haver mantingut una trajectòria d’indiscutible qualitat al llarg de la seva història, així com la seva implicació en iniciatives com el naixement de l’Asspciacions de Publicacions Periòdiques en Català (PPEC) o Llegir en Català.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.