Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Etnològic i de Cultures del Món ofereix un cicle de xerrades que qüestionen conceptes i pràctiques vinculats a les dones

En el marc de l’exposició Dones. Imatges fragmentades, el Museu Etnològic i de Cultures del Mon ha organitzat el cicle de xerrades Teixint canvis, decolonitzant discursos, coordinat per la doctora en Sociologia del Gènere Patrícia Soley-Beltran, on s’examinaran críticament conceptes i pràctiques relacionades amb les dones des d’una perspectiva transversal, interdisciplinària i postcolonial, i amb la voluntat d’obrir el museu a les veus d’una diversitat de dones i de mons possibles.

El cicle té per objectiu qüestionar l’hegemonia de constructes culturals com ara el poder, la natura, la masculinitat i la feminitat, la bellesa i l’activisme, des de la crítica conceptual i les pràctiques emancipadores. Les xerrades tindran lloc del 22 de febrer al 10 de març, a les 18.30, a la sala d’actes de la seu del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món (Montcada, 12). L’entrada és gratuïta.

El cicle s’iniciarà el dimecres 22 de febrer amb Teixint canvis i netejant altars, una conversa amb l’activista Kavita Parmar, que utilitza el disseny com a eina crítica contra el sistema de la moda, la producció massiva i el consumisme. Dimecres 1 de març serà el torn de l’Anna Boyé, antropòloga i fotoperiodista catalana especialitzada en recórrer el món a la recerca de societats matriarcals per entendre el per què de la discriminació contra les dones. Finalment, el divendres 10 de març s’oferirà una conversa amb Maria Leusa Kaba Munduruku, una de les lideresses més importants del poble indígena Munduruku de l’Alt Tapajós, al nord del Brasil. Actualment presideix l’Associació de Dones Munduruku Wakoborum que, junt am d’altres organitzacions de dones indígenes brasileres, coordina accions contra la mineria il·legal i la instal·lació de preses hidroelèctriques a terres indígenes.

Per a més informació es pot consultar la web del museu


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.