Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del 80è aniversari del MUHBA, Museu d’Història de Barcelona

El proper dijous 23 de febrer, a les 11:30h, al Saló del Tinell del MUHBA (pl. del Rei, 10), tindrà lloc la presentació de la nova etapa del MUHBA com a Museu de la Ciutadania, un canvi substancial tant conceptual com organitzatiu del museu, com mostra el programa del 80è aniversari del museu, amb les inauguracions d’espais nous i reformats, la presentació de recerques que renoven la historiografia de Barcelona i la posada en marxa de fórmules de gestió compartida amb la ciutadania.

La presentació anirà a càrrec del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, del regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, i del director del MUHBA, Joan Roca.

Entre les vuit seus noves i renovades a inaugurar destaquen en especial MUHBA Bon Pastor, a l’Eix patrimonial i museístic del Besòs, com a museu de l’habitatge de la ciutat, i l’epicentre del sistema, MUHBA Padellàs, configurada com a Casa de la Història de Barcelona, amb les exposicions “Barcelona flashback, una síntesi històrica” i “Domènech i Montaner urbanista” (Any Domènech.)

Al maig, entre els dies 3 i 6, el MUHBA serà l’amfitrió dels Premis EMYA 2023 amb l’European Museum Forum i el Consell d’Europa, els més importants que existeixen pel que fa als museus, amb l’assistència de més de trenta delegacions europees i de representants de l’ICOM i la Unesco.

ATENCIÓ MITJANS:

Els mitjans interessats en cobrir la presentació han d’enviar un correu a premsaicub@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.