Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Santa Eulàlia tornarà a omplir de tradició els carrers de la ciutat en el 40è aniversari de la festa

Les festes de Santa Eulàlia omplen els carrers de guspires, dansa, música i tradicions, cada febrer per la festa major d’hivern amb les colles vingudes de molts dels barris de Barcelona. Enguany les festes celebren el seu 40è aniversari, des de la seva recuperació després de l’arribada de la democràcia.

La festa s’iniciarà amb l’obertura de les dues exposicions d’imatgeria festiva. Un any més, les Laies s’exposaran al Palau de la Virreina (del 4 a l’11 de febrer, de 10.00 a 20.00 h) i els gegants infantils i d’escola al Pati Manning de la Casa de la Caritat (del 4 al 10 de febrer, de 10 a 20 h). La Mostra de gegants infantils s’inaugurarà el dissabte 4 a les 18.00 h amb un concert de La Nota Grallera.

A més, el dimecres 8 de febrer a les 19.30 h es presentarà al Palau de la Virreina Barcelona gegantera, una catalogació multimèdia, en format de llibre i de web, de tots els gegants i gegantes de la ciutat amb entrevistes i tots els balls propis de cada colla. L’acte serà el tret de sortida a les celebracions dels 600 anys dels Gegants de la Ciutat.

Les Festes de Santa Eulàlia també són un moment molt especial per a la canalla, enguany el Pregó dels Infants serà divendres 10 a les 10.00 h i posteriorment participaran els gegants infantils i d’escola, les colles de diables infantils, els esbarts infantils i les bèsties més menudes. Totes aquestes expressions de la cultura popular són encapçalades per l’emblema de la festa: la gegantona Laia, que enguany celebra 25 anys. La gegantona Laia es va estrenar el 12 de febrer de 1998 i d’aleshores ençà s’ha convertit en una de les figures més estimades de la ciutat.

Les celebracions continuen amb la primera sortida de l’any del Seguici Popular, els gegants, les puntaires, els Falcons de Barcelona, les colles bastoneres (que enguany conviden balls d’espases), els cors de Clavé amb Clavé in love, l’audició del Carilló del Palau de la Generalitat, el Correfoc i el Correfoc infantil, les sardanes, el cant coral i diverses novetats, com el concert-ball de festa major organitzat pel Tradicionàrius (dissabte 11 a les 21.00 h), que comptarà amb els grups Riu X i Todos los Gatos son Pardos. Durant el cap de setmana també s’ha programat la Ruta Eulalienca, que obrirà inscripcions el dilluns 6 de febrer. El diumenge 12 les Laies desfilaran per la ciutat i tindrà lloc la Diada Castellera, que serà la primera ocasió de l’any per veure juntes les vuit colles de la ciutat. El mateix dia que les

D’altra banda, torna la Lali Jove, la programació de les Festes de Santa Eulàlia pensada i treballada per als barcelonins i barcelonines més joves. La festa es farà dissabte 11 al Moll de la Fusta a partir de les 17.00 h amb diverses activitats i tallers simultanis organitzats per associacions juvenils de la ciutat.

Tota la informació i programació es pot trobar al web: barcelona.cat/santaeulalia

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.