Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Un videojoc guanya per primer cop el Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals i Cultura digital: ‘Endling – Extinction is Forever’

En la categoria d’Arts Visuals, el Premis Ciutat de Barcelona 2022 és per al projecte ‘FOC

Els jurats dels Premis Ciutat de Barcelona 2022 en les categories d’Audiovisuals i cultura digital i Arts visuals, han fet públics els seus veredictes. Els premis tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent. Per primera vegada en la història dels premis, el guardó en la categoria d’Audiovisuals i cultura digital distingeix un videojoc.

AUDIOVISUALS I CULTURA DIGITAL

El jurat integrat per: Eduard Solà (president), Pere Freixa Font, Carlos Rodríguez Ríos, Sílvia Comet i Alba G. Corral, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals i cultura digital a Endling – Extinction is Forever per la seva qualitat visual i sonora al servei d’una història sensible i emotiva. Per l’encert de posar el canvi climàtic, l’ecologisme i fins i tot les cures al centre de la narrativa i incorporar-los així al món dels videojocs. Per la creació d’un estil propi on el videojoc hibrida amb la novel·la gràfica, excel·lint en la animació i la il·lustració. Endling – Extinction is Forever és, per tot plegat, un exemple destacable de la maduresa en la creació de videojocs a Barcelona amb reconeixement internacional.

ARTS VISUALS

El jurat integrat per: Lucia Piedra Galarraga (presidenta), Marta Sesé, David Armengol, Francesca Llopis i Adrian Schindler, acorda per majoria atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts visuals al projecte FOC, promogut per Córdova, Jokko Collective i Cchhoorroo, per la seva capacitat de materialitzar un canvi de paradigma en les arts visuals mitjançant relacions interdisciplinàries, convertint-se en un lloc on conflueixen línies de pensament i acció antiracistes, queer i intergeneracionals.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.