Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Suma Arquitectura per la Biblioteca García Márquez, l’Associació Punt de Referència i l’Esbart Ciutat Comtal, Premis Ciutat de Barcelona 2022 d’Arquitectura, Educació, i Cultures populars i comunitàries

Els jurats dels Premis Ciutat de Barcelona 2022 en les categories d’Arquitectura, urbanisme i disseny, Educació, i Cultures populars i comunitàries, han fet públics els seus veredictes. Els premis tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent. 

ARQUITECTURA, URBANISME i DISSENY

El jurat integrat per: Kathrin Golda-Pongratz (presidenta), Pau de Solà-Morales, Ariadna Parreu, Eva Franch i Oscar Guayabero, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arquitectura, urbanisme i disseny a Suma Arquitectura -Elena Orte i Guillermo Sevillano-, arquitectes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, de Sant Martí de Provençals

Segons el jurat, el projecte resol els aspectes materials, ambientals, espacials i urbans d’un programa bibliotecari complex i innovador, que dona un servei social, cultural i educatiu al barri més enllà de les tipologies habituals. L’edifici proporciona un refugi climàtic i un espai referencial i icònic, amb una materialitat que representa els valors d’una ciutat sostenible i oberta a la lectura i la cultura. L’execució del projecte destaca les experiències hàptiques i sensorials, i crea un espai íntim i pròxim que ens convida a repensar el futur de les biblioteques. 

EDUCACIÓ

El jurat integrat per: Fathia Benhammou (presidenta), Eulàlia Esclapés Turró, Laia Colell, Eulàlia Bosch i Mireia Estrada, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació a l’Associació Punt de Referència pel projecte Referents, per la seva capacitat de generar vincles i espais de seguretat emocionals, lingüístics i socials amb els joves extutelats, des del compromís ciutadà i l’acompanyament educatiu.

CULTURES POPULARS I COMUNITÀRIES

El jurat integrat per: Ester Bonal (presidenta), Roger Gispert, Oriol Cendra Planas, Joan Sànchez i Fàtima Ahmed, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Cultures populars i comunitàries a l’espectacle EN5D, de l’Esbart Ciutat Comtal, per la producció d’una proposta valenta, amb una mirada innovadora de la dansa tradicional i d’arrel. Es valora de manera especial la voluntat de trencar estereotips i rols de gènere en el disseny coreogràfic i de vestuari amb una aposta per una concepció de la cultura popular oberta i dinàmica.

En aquesta mateixa categoria, el jurat fa una menció especial al Calendari de celebracions del 2022 del Grup Interreligiós del Raval (GIR), perquè visibilitza la diversitat cultural i religiosa del barri. El calendari del 2022, que dissenyen de manera col·lectiva les entitats implicades, incorpora una guia didàctica pensada per treballar, des del diàleg intercultural, aquesta diversitat als centres educatius. Aquesta iniciativa esdevé un referent per repensar el cicle festiu de la ciutat.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.