Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’exposició ‘Línies dures. Edificis, disseny i urbanisme a Barcelona (1949-1974)’

Divendres 3 de febrer, a les 12 h, tindrà lloc la roda de premsa de l’exposició Línies dures. Edificis, disseny i urbanisme a Barcelona (1949–1974), a l’antiga seu de l’editorial Gustavo Gili (Rosselló, 87-89). La presentació serà a càrrec de Jordi Martí, Tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat; Valentín Roma, comissari de l’exposició, i Guim Costa, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Aquesta coproducció entre La Virreina Centre de la Imatge i el Centre Obert d’Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya reuneix 29 casos d’estudi ordenats cronològicament i reconstruïts mitjançant documents, textos i imatges que, en la seva majoria, s’ensenyen per primera vegada dins d’un context expositiuLínies dures comença i acaba amb una mateixa preocupació pels llocs i les condicions en què viuen les classes subalternes locals, és a dir, comença amb el concurs sobre El Problema de la Vivienda Económica en Barcelona (1949) i acaba amb la publicació, el 1974, del Contra Pla de la Ribera, elaborat pel Laboratori d’Urbanisme de Barcelona (LUB), el qual donava suport a les reivindicacions veïnals davant l’opció tecnicopolítica oficial de reestructuració de la zona litoral.

ATENCIÓ MITJANS:

A partir de les 11 hores, els mitjans gràfics podran prendre imatges de l’exposició i l’edifici.

Confirmeu assistència a Laia Carbonell Ferrer. Tel. 677441414 / 933161156. lcarbonellf@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.