Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Festival BCNegra arriba a la majoria d’edat

Fa 18 anys, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’ICUB, posava en marxa BCNegra, un festival especialitzat en gènere negre i criminal, de la mà del llibreter i reconeguda autoritat en la matèria Paco Camarasa (1950-2018). 

El festival, dirigit des del 2017 per l’escriptor Carlos Zanón, es va consolidar i va marcar un precedent en el panorama estatal, amb el ressorgiment o la creació d’altres festivals arreu, i ha aconseguit també el reconeixement internacional. Al llarg d’aquests anys, BCNegra ha portat a la ciutat les els grans exponents del gènere, ha posat en el mapa un nou guardó per distingir l’excel·lència en l’autoria, el Premi Pepe Carvalho, i ha anat sumant un públic fidel. 

BCNegra 2023 tindrà lloc del 6 al 12 de febrer. El Molino i els Aribau Multicines tornaran a ser els escenaris principals del festival, on es podrà escoltar els autors i autores d’arreu del món, procedents de França, Grècia, Mèxic, Cuba, els Estats Units, Israel, Dinamarca, Escòcia, Itàlia o Argentina, a més de grans referents literaris del gènere procedents de Sevilla, Girona, Vigo, Madrid, Cadis, Múrcia, Irun, Almeria, Astúries, Màlaga, León, Granada, València, Bilbao, Lleida, Vigo, Cáceres, Salamanca i Barcelona. 

Enguany es donaran cita escriptors veterans, alguns dels quals visiten per primer cop el festival, i també noves veus a descobrir amb un calendari ple d’activitats. La programació inclou noms com Claudia Piñeiro, Dominique Manotti, Leonardo Padura, Dolores Redondo, Yousseff El Maimouni, Laura Lippman, Petros Markaris, Dror Mishani, Juan Gómez-Jurado, Pilar Adón, Tahar Ben Jelloun, Antonio Manzini, Núria Cadenes, Jon Bilbao, Graeme Macrae Burnet, Núria Cadenes, Lorenzo Silva, Rosa Ribas, Víctor del Árbol, Nuria Barrios, Rafael Vallbona, Margarida Aritzeta o Marina Sanmartín, entre d’altres.

La inauguració de la present edició del BCNegra tindrà lloc el proper dilluns, 6 de febrer, amb l’anunci del Premi Pepe Carvalho 2023. Serà l’escriptora Claudia Piñeiro, que el va rebre el 2019, qui desvetlli el nom del guanyador o guanyadora. La cerimònia de lliurament tindrà lloc tres dies després, el dijous 9 de febrer a les 18.00 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. 

En aquests 18 anys, el Premi Pepe Carvalho ha reconegut la trajectòria literària de Don Winslow (2022) Joyce Carol Oates (2021), Juan Madrid (2020), Claudia Piñeiro (2919), James Ellroy (2018), Dennis Lehane (2017), Donna Leon (2016), Alicia Giménez Bartlett (2015), Andrea Camilleri (2014), Maj Sjöwall (2013), Petros Màrkaris (2012), Andreu Martín (2011), Ian Rankin (2010), Michael Connelly (2009), P. D. James (2008), Henning Mankell (2007) i Francisco González Ledesma (2006).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.