Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de les exposicions de Carmen de Ayora i Julia Varela a La Capella

Dilluns 16 de gener, a les 11.00 h, tindrà lloc la roda de premsa de les exposicions Cabra se convierte en mochuela, de Carmen de Ayora, i La imatge prové de l’interior d’una fàbrica de pantalles led a Xangai, Xina, de Julia Varela. Hi intervindran les dues artistes; David Armengol, director artístic de La Capella, i Marc Vives i Daniel Gasol, tots dos membres de l’equip curatorial de Barcelona Producció.

Les exposicions

A manera de faula, Cabra es converteix en mussola és una proposta que té els animals i la seva situació a la natura (els que volen, els que repten, etc.) com a suport de la narració. El cos de la dona es fon en aquest viatge per explicar la seva història. Entre la natura i la cultura, cap al desig. Transformació contínua i imparable del cos que vol superar els seus propis límits. Tranquil·litat insaciable de la voluntat crítica en una instal·lació d’imatges esclatades.

La recerca de La imatge prové de l’interior d’una fàbrica de pantalles LED a Xangai (Xina), es va desenvolupar a partir de la plataforma virtual de comerç electrònic Alibaba i va indagar en les lògiques de comunicació que se’n desprenen. Es tractava d’analitzar l’intercanvi d’informació mitjançat per algoritmes que pretenen determinar tota mena d’interaccions i, per tant, tota mena d’afectes.

Les artistes

Carmen de Ayora. La major part de la seva trajectòria l’ha passada allunyada del sistema artístic, amb algunes incursions, com ara exposicions a València, Madrid, París, Bèlgica i Barcelona (Can Sisteré, Galería Alegría, etHALL, Halfhouse, Fabra i Coats i La Escocesa, on actualment gaudeix de residència i treballa amb pobresa en els materials i en connivència amb les veïnes artistes). Utilitza el pensament abstracte com a recurs per enfrontar-se a la realitat, diàleg que es materialitza en dibuix, pintura i text que fan un salt cap a l’escultura.

Julia Varela (Madrid, 1986) ha format part del programa de recerca “Critical Images” a The Royal Institute of Art (Estocolm). És llicenciada en Belles Arts i Master of Arts (Sculpture) pel Royal College of Art (Londres). Les seves últimes exposicions han tingut lloca al Centre Cívic Can Felipa (Barcelona), la Galeria Joan Prats (Barcelona), el Centro de Cultura Contemporánea Condeduque (Madrid), la Fundació Suñol (Barcelona), la Somerset House (Londres), el Centre Cultural de Belgrad BCC (Belgrad), la Galeria Litost (Praga), Decad (Berlín), la Galeria Yamakiwa (Japó), el Museum of Contemporary Art KIASMA (Hèlsinki), la Galleri Mejan (Estocolm), Resartis (Melbourne), La Casa Encendida (Madrid), el Kunstverein am Rosa-Luxemburg-Platz (Berlín) i la Galeria CUL DE SAC (Londres).

ATENCIÓ MITJANS:

Confirmeu assistència a Laia Carbonell Ferrer. Tel. 677441414 / 933161156. lcarbonellf@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.