Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Tot a punt per a l’arribada dels Reis d’Orient a Barcelona

Ses Majestats arribaran per mar, a bord del Pailebot Santa Eulàlia. La seva entrada a la ciutat serà avui dijous dia 5 a les 16 hores pel Portal de la Pau

La Cavalcada Reial s’iniciarà a les 18 hores, amb un nou recorregut pels carrers de la ciutat i distribuïda en deu blocs

Com a gran novetat de la cavalcada, cada rei estrenarà una carrossa de doble alçada, per garantir la màxima visibilitat

Juntament amb les de Ses Majestats, en total seran sis les carrosses noves d’enguany, ja que també se n’estrenaran tres de 20 metres de llargada cadascuna: Instruccions per Somiar; Joguines i la renovada Estel

La cavalcada continua treballant la inclusió i a cada bloc hi haurà patges que incorporen la llengua de signes a les seves coreografies i la participació de patges amb diversitat funcional

El seguici reial torna a incorporar les caramel·leres, perquè tothom pugui gaudir d’una dolça cavalcada

Les tres televisions públiques, TVE, TV3 i betevé, faran una programació especial sobre l’arribada dels Reis d’Orient a Barcelona

Melcior, Gaspar i Baltasar esperen amb molta il·lusió la seva tornada a Barcelona, el proper 5 de gener. Així ho han anunciat els seus emissaris, desplaçats a la ciutat per a enllestir els preparatius de l’esperada visita de Ses Majestats d’Orient. Des de fa dies, desenes de col·laboradors reials treballen de manera incansable per tenir-ho tot a punt per a l’arribada dels il·lustres visitants. Com és tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar, a bord del pailebot Santa Eulàlia. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els rebrà a les 16 hores al Portal de la Pau, on els oferirà el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i benvinguda i els entregarà les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases.


Aquest any, ses majestats volen sorprendre infants i adults de Barcelona amb algunes novetats. La cavalcada començarà a les 18 hores, amb sortida des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, i estrenarà recorregut per tal d’evitar les obres de la Via Laietana. D’acord amb la Casa Reial d’Orient s’ha dissenyat un itinerari que recorrerà el passeig de Colom, seguirà per l’avinguda del Paral·lel i pujarà per la ronda de Sant Pau i carrer d’Urgell, girarà pel carrer de Sepúlveda fins a arribar a l’avinguda Reina Maria Cristina i finalitzarà a la Font Màgica de Montjuïc passades les 21 hores.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.