Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’última jornada de CULTURÓPOLIS tanca amb la clausura del congrés acadèmic i una festa al carrer pels drets culturals

L’última jornada de CULTUROPOLIS tindrà dues parts diferenciades. Per una banda, la clausura del congrés acadèmic amb tres xerrades consecutives, de 9.30 h a 14.00 h al Paral·lel 62: Participació i treball cultural IV: Com la cultura pot transformar la nostra societat, Comunitats III: Construcció cultural comunitària i Diversitats III: Hi ha vies de transformació de les institucions culturals i artístiques per garantir el dret d’accés i d’exercici dels drets culturals?.

D’altra banda, a l’avinguda del Paral·lel durant tot el matí es celebrarà la festa al carrer pels drets culturals. Espectacles, actuacions, performances i tallers artístics en relació amb l’exercici dels drets culturals amb l’objectiu de donar-los a conèixer i promoure la implicació dels agents culturals i la ciutadania. 

Aquesta festa començarà a les 10.00 h amb Mundos Paralelos, una ruta flamenca pel Paral·lel i el barri del Raval per descobrir les seves arrels flamenques. A les 10.30 h, s’obrirà l’espai jugable per criatures i famílies El pati reciclat i la televisió comunitària de Barcelona realitzarà programació en directe al Plató de la Veïnal a la Plaça de la Bella Dorita. A les 11.00 h, tindrà lloc el taller intergeneracional de dansa i moviment Ballar és cosa de llibres i el Cercavila popular, un recorregut artístic pels carrers dels barris del Poble-sec i del Raval per celebrar el 10è aniversari del CC Albareda. A les 12.00 h, la Xarxa de ràdios comunitàries de Barcelona (XRCB) realitzarà en directe el programa Auca performada de drets culturals, un radioshow amb Marc Giró, Flavita Banana, Flamenco Queer i Glòria Ribera; i hi haurà portes obertes a El Molino. A les 12.30 h, tindrà lloc Open Stage, una activitat escènica oberta i participativa a càrrec de Los Informalls. Finalment, les jornades i la festa al carrer finalitzaran amb dos espectacles musicals: els concerts de Rumba All Stars (format per rumberos del Raval, Gràcia i Hostafrancs) a les 13.00 h, i la Sra. Tomasa a les 14.00 h.

Tota la informació sobre CULTUROPOLIS i el programa complet es pot consultar al web.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.