Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Pedro Costa, Jean Wyllys i Art Larson inauguren a La Virreina Centre de la Imatge

Divendres 21 d’octubre, a les 11 h, a La Virreina Centre de la Imatge (La Rambla, 99) tindrà lloc la presentació de les exposicions: Cançó de Pedro Costa; Jean Wyllys: Desexili, i Art Larson: L’ombra del pixapins. La roda de premsa comptarà amb les intervencions dels artistes Pedro Costa, Jean Wyllys i Art Larson, i dels comissaris de les mostres, Javier Codesal i Valentín Roma.

Cançó de Pedro Costa és una exposició que s’articula a partir de deu obres, cinc realitzades expressament per a La Virreina Centre de la Imatge. Pedro Costa (Lisboa, 1959) és un dels cineastes més apreciats pels nous públics de cinema i per la crítica internacional, sobretot des de la realització de No quarto da Vanda (2000). El seu darrer llargmetratge, Vitalina Varela (2019), va rebre el Lleopard d’Or al millor film al Festival de Locarno.

Després d’exercir com a diputat federal amb el Partit Socialisme i Llibertat (PSOL) entre el 2010 i el 2018, Jean Wyllys (Alagoinhas, Brasil, 1974) es va veure forçat a exiliar-se l’any 2020 per haver patit amenaces de mort i persecucions homòfobes i racistes. Desexili aplega gairebé un centenar de dibuixos, composicions i collages realitzats per Wyllys durant aquest desterrament. Es tracta d’una mena de bitàcola amb què l’artista narra les seves maneres de prendre la paraula i polititzar l’existència.

A L’ombra del pixapins, Art Larson (San Diego, 1962) qüestiona la relació entre l’obra que veiem i l’artista que l’ha creat. Destaca la perspectiva del foraster, l’observador que es reconeix a ell mateix en allò que es passa per alt. Mostra el residu dels moments ordinaris, acumulat al llarg d’una vida, i l’ombra de l’artista que no deixa rastre en el paisatge, però que en forma part.

Confirmeu assistència a:

Laia Carbonell Ferrer
Tel. 677441414 / 933161156
lcarbonellf@bcn.cat


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.