Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El festival Barcelona Dibuixa amplia horaris en una edició amb 32 entitats i més de 40 tallers

L’esdeveniment, coproduït per l’ICUB i el Museu Picasso, tindrà lloc el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, amb l’abraçada com a eix temàtic

Hi col·laboren 32 entitats, amb una oferta de més de quaranta tallers per als que no caldrà reserva prèvia

Coproduïda pel l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Museu Picasso de Barcelona, l’edició d’enguany del festival Barcelona Dibuixal’abraçada com a eix temàtic, amb l’objectiu de generar una reflexió sobre el valor dels aspectes de la nostra vida quotidiana que s’han vist afectats per la situació viscuda. L’abraçada és una celebració de la recuperació de l’espontaneïtat i el contacte físic en les relacions humanes, de l’eliminació de les limitacions. L’edició passada va ser la primera en què el festival donava una línia temàtica als tallers amb la idea d’aprofundir en les possibilitats del dibuix com a eina d’exploració de la nostra realitat.

La principal novetat d’aquesta edicio és l’ampliació d’horaris: si fins ara el festival tenia lloc en una única jornada, ara passa a ocupar un dia i mig: el dissabte 22 d’octubre a la tarda i tot el diumenge 23 d’octubre. D’aquesta manera es vol facilitar la participació i la diversificació del públic i de les entitats, i encabir-hi més còmodament els més de quaranta tallers previstos. Enguany es recupera el format de tallers oberts: seran presencials i no caldrà reservar-los. Qui hi vulgui participar s’hi podrà incorporar en qualsevol moment, perquè els tallers no tindran ni principi ni final. I seran per a totes les edats. Mariona Cabassa, Lluís Cadafalch, Èlia Llach, Pere Llobera, Olga Capdevila, Xano Armenter, Xavi Bou o Alfredo Costa Monteiro són només alguns dels talleristes que participaran en aquesta edició.

Barcelona Dibuixa és un esdeveniment que evidencia la importància del fet de dibuixar, una experiència que fa emergir emocions i sentiments, i és, alhora, una forma de coneixement, d’expressió i d’apropament a la cultura. També són unes hores per compartir moments creatius i lúdics, un dia i mig emocionant en què la creativitat conjunta genera felicitat, diversió i aprenentatge. L’esdeveniment també és possible gràcies a la col·laboració de 32 entitats, entre museus, fundacions, centres cívics, teatres, associacions veïnals i comercials i altres espais.

Mariona Cabassa, l’autora del cartell

El cartell del festival Barcelona Dibuixa 2022 és obra de la il·lustradora barcelonina Mariona Cabassa. L’autora ha volgut donar forma i color al fenomen que es produeix en múltiples dimensions quan dues persones s’abracen.

Cabassa va estudiar il·lustració a l’Escola Massana de Barcelona, on va aconseguir el premi extraordinari de la seva promoció, i va fer un postgrau d’il·lustració i gravat a l’École des Arts Décoratifs d’Estrasburg. Ha treballat més de vint anys com a il·lustradora en el sector editorial, de premsa i publicitari. Ha publicat més de vuitanta àlbums il·lustrats. Actualment, combina la feina en dues agències d’il·lustradors, a Barcelona i Nova York, i també imparteix classes en diverses escoles i universitats d’art i disseny de Barcelona.

Compromís amb el món educatiu

D’ençà de l’edició del 2020, el festival ha tingut en compte la dimensió educativa del dibuix i el seu potencial en el context educatiu de primària i secundària mitjançant el programa Barcelona Dibuixa.edu. Enguany, aquest compromís amb el món de l’educació segueix creixent i, en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona, s’oferirà una formació de 15 hores a càrrec de 3Art (Dimas Fàbregas, Marco Fragoso i Toni Vila), orientada als docents que vulguin incorporar el dibuix com a llenguatge instrumental a tots els aprenentatges.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.