Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Piromusical tanca aquesta nit les festes de la Mercè 2022

La programació de la festa major, repartida per tota la ciutat, suma fins aquest migdia un públic d’1.020.000 persones, a l’espera de les dades del Piromusical

El Passeig de Gràcia s’estrena com escenari per al Correfoc, amb una afluència de 120.000 persones

260.000 persones han assistit als concerts de la festa major de la ciutat, amb una oferta musical de primer nivell i diversificada

La programació d’arts de carrer atrau 190.000 espectadors, amb escenaris nous com el Parc de l’Aqüeducte o redimensionats com el Parc de Joan Miró

El Piromusical de la Mercè, que ha recuperat el seu format tradicional, tancarà aquesta nit (22.00 h) la programació de les festes de la Mercè 2022. A l’espera de la xifra de públic d’aquest espectacle final (el 2019, última edició abans de la pandèmia, va ser seguit per 90.000 persones) i a falta també de les dades de la resta d’activitats de l’última jornada, la programació ha estat seguida per 1.020.000 persones

La primera Mercè postpandèmica, que ha coincidit amb tres dies festius a la ciutat, ha mantingut la tendència a la descentralització iniciada en els últims anys i ha incorporat algunes novetats. Les activitats han arribat a espais nous, com el Parc de l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana amb l’oferta de Pallassos Sense Fronteres, o redimensionats, com el Parc de Joan Miró, centrat en programació familiar. Entre les novetats més destacades, el Passeig de Gràcia ha estat per primer cop escenari del Correfoc, amb una afluència de prop de 120.000 espectadors i una participació de més de mig centenar de colles de tota la ciutat. 

La gestora cultural Gisela Sais s’ha estrenat en la direcció artística de Música Mercè, amb una oferta de primer nivell i per a públics molt diversos que ha estat seguida per 219.000 espectadors i ha incorporat un nou escenari a la Zona Universitària (al carrer Martí Franquès). Música Mercè ha ofert propostes remarcables com el Teatre Grec, amb diversos concerts amb aforament exhaurit. En conjunt, sumades a les xifres de BAM i Acció Cultura Viva, la programació musical de la festa major de la ciutat ha reunit un públic de 260.000 persones

Un any més, les arts de carrer han tingut un espai destacat a la programació de la Mercè, amb propostes per a tots els públics que han sumat 190.000 espectadors. Després de vàries edicions condicionades per la pandèmia, aquesta any s’ha pogut recuperar la presència de companyies internacionals en la programació, amb una diversitat i una qualitat molt valorada pel públic, la recuperació del Parc de la Ciutadella com a epicentre i la irradiació per parcs i escenaris de tota la ciutat. 

El piromusical, a càrrec de la Piroctècnia Igual de Canyelles i amb direcció musical de Jordi Bonet, oferirà aquesta nit a l’Avinguda Maria Cristina un espectacle de mitja hora de durada, distribuït en cinc blocs musicals. El primer dels blocs està dedicat a Roma Ciutat Convidada de la Mercè 2022; el segon estarà dedicat als feminismes i el moviment Me too; el tercer commemorarà el 175è aniversari del Liceu; el quart es farà ressò del moviment No a la Guerra, mentre que l’últim posarà un fi de festa multicolor a la Mercè 2022. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.