- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

El Castell de Montjuïc acull aquest cap de setmana la segona edició de Moujuïc, el festival que apropa la dansa a la ciutadania

Set espectacles conformen la programació del festival, impulsat pel Castell de Montjuïc amb la col·laboració del Graner, Fàbrica de Creació

Les sessions tenen un preu de 6€ per jornada, amb un abonament de 9€ per als dos dies, amb consumició inclosa

Aquest cap de setmana tindrà lloc la 2a edició de Moujuïc, un festival que vol ser una cita imprescindible per apropar la dansa i la cultura a la ciutadania. La seva programació, amb propostes per a tots els públics, ofereix una panoràmica al llenguatge del moviment en un entorn singular com és el Castell de Montjuïc. A través de dues sessions, una dissabte i una altra diumenge, el Castell acull tres peces cada dia, i ofereix l’oportunitat de veure-les fora d’espais convencionals.

Demà dissabte, 17 de setembre, es podran veure les peces AM-27 de Javier Guerrero, una exploració sobre projectes utòpics que va guanyar el premi de Dansa de l’Institut del Teatre; The Grooves Experience, estrena de Marina Pravkina al voltant del clubbing, l’electrònica i el seu llenguatge del moviment; i City Horses, una coreografia urbana de la companyia sueca Byström Källblad, amb dotze ballarines, que reflexiona sobre el poder i les imatges del cos femení i l’espai públic.

El diumenge 18 de setembre serà el torn de Métrica bárbara amb l’espectacle De una en una {versos sobre un tejado errante}, una combinació de teatre, dansa i objectes amb tres intèrprets i quaranta-set teules antigues en escena; Oblivion de Silvia Batet, una peça hipnòtica que parteix de la repetició del cercle i ens parla de l’oblit i l’enyorança i Aclucalls de la jove companyia laSADCUM, una explosió de moviment grupal que fa un retrat grotesc de la societat i la generació postinternet. També diumenge, Camaralucida, artista resident del Castell de Montjuïc presentarà Estadio, una pràctica interactiva en el marc del seu procés de recerca a les antigues casernes.

Els espectacles han estat triats en diàleg entre el propi Castell de Montjuïc i la Fàbrica de Creació el Graner, amb la intenció d’apropar la dansa i els llenguatges del cos a tothom i mostrar-ne la seva diversitat artística i d’estils. Moujuïc vol fer arribar aquesta disciplina a aquells públics que encara no hi han accedit, a través d’un equip de mediació que estarà disponible durant tot el festival i que acompanyarà cada una de les propostes perquè tothom les pugui gaudir. Tots els espectacles s’adapten a l’entorn del Castell, en un diàleg entre dansa, arquitectura i patrimoni, i arriben avalades per la seva participació en diferents festivals del territori català.

Les entrades tenen un preu de 6€ per un dia amb consumició inclosa, amb un abonament pels dos dies a un preu de 9€ amb consumició i es podran adquirir al web del Castell [1].

PROGRAMA

DISSABTE 17 SETEMBRE

17:30 – 19:30 Byström Källblad – City Horses

18:00 – 18:20 Javier Guerrero – AM27

19:15 – 20 Marina Pravkina – The Grooves Experience

DIUMENGE 18 SETEMBRE

17:20 – 17:50 Camaralucida – Estadio

18:00 – 18:30 Métrica bárbara – De una en una {versos sobre un tejado errante}

18:40 – 19:10 Camaralucida – Estadio

19:15 – 19:30 Silvia Batet – Oblivion

20:00 – 20:30 laSADCUM – Aclucalls

Entrades i més informació al web del festival: castelldemontjuic.barcelona [1]