Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Torna Moujuïc, el festival del Castell de Montjuïc que apropa la dansa a la ciutadania

La segona edició del festival tindrà lloc el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, amb la programació de set espectacles

Moujuïc està impulsat pel Castell de Montjuïc i compta amb la col·laboració del Graner, Fàbrica de Creació

Les sessions tenen un preu de 6€ per jornada, amb un abonament de 9€ per als dos dies, amb consumició inclosa

El proper dissabte, 3 de setembre, a les 18.00 h, hi haurà un petit tast del festival amb l’espectacle ‘Jazzbetxeen’ de Marina Pravkina dins l’Obrim Carrers de Sants, al carrer Creu Coberta

El cap de setmana del 17 i 18 de setembre tindrà lloc la 2a edició de Moujuïc, un festival que vol ser una cita imprescindible per apropar la dansa i la cultura a la ciutadania, amb una programació de qualitat que fa una panoràmica al llenguatge del moviment en un entorn singular com és el Castell de Montjuïc. A través de dues sessions, una dissabte i una altra diumenge, el Castell acull tres peces cada dia, i ofereix l’oportunitat de veure-les fora d’espais convencionals.

Acompanya el programa una càpsula escènica d’un dels artistes residents al Castell de Montjuïc, equipament municipal amb marcat compromís per la democratització de l’accés a la cultura, en el marc del Pla de Drets Culturals de Barcelona. En aquesta línea, el dissabte 3 de setembre, a les 18.00 h, dins l’Obrim Carrers al carrer Creu Coberta, hi haurà una presentació del festival amb l’obra de Marina Pravkina Jazzbetween, que combina un dispositiu de música electrònica i dansa improvisada amb la participació del públic.

El 17 de setembre es podran veure les peces AM-27 de Javier Guerrero, una exploració sobre projectes utòpics que va guanyar el premi de Dansa de l’Institut del Teatre; The Grooves Experience, estrena de Marina Pravkina al voltant del clubbing, l’electrònica i el seu llenguatge del moviment; i City Horses, una coreografia urbana de la companyia sueca Byström Källblad, amb dotze ballarines, que reflexiona sobre el poder i les imatges del cos femení i l’espai públic.

El 18 de setembre serà el torn de Métrica bárbara i eamb l’espectacle De una en una {versos sobre un tejado errante}, una combinació de teatre, dansa i objectes amb tres intèrprets i quaranta-set teules antigues en escena; Oblivion de Silvia Batet, una peça hipnòtica que parteix de la repetició del cercle i ens parla de l’oblit i l’enyorança i Aclucalls de la jove companyia laSADCUM és una explosió de moviment grupal que fa un retrat grotesc de la societat i la generació postinternet. També diumenge, Camaralucida, artista resident del Castell de Montjuïc presentarà Estadio, una pràctica interactiva en el marc del seu procés de recerca a les antigues casernes.

Els espectacles han estat triats en diàleg entre el propi Castell de Montjuïc i la Fàbrica de Creació el Graner, amb la intenció d’apropar la dansa i els llenguatges del cos a tothom i mostrar-ne la seva diversitat artística i d’estils. Moujuïc vol fer arribar aquesta disciplina a aquells públics que encara no hi han accedit, a través d’un equip de mediació que estarà disponible durant tot el festival i que acompanyarà cada una de les propostes perquè tothom les pugui gaudir. Tots els espectacles s’adapten a l’entorn del Castell, en un diàleg entre dansa, arquitectura i patrimoni, i arriben avalades per la seva participació en diferents festivals del territori català.

Les entrades tenen un preu de 6€ per un dia amb consumició inclosa, amb un abonament pels dos dies a un preu de 9€ amb consumició i es podran adquirir al web del Castell.

PROGRAMA

DISSABTE 17 SETEMBRE

17:30 – 19:30 Byström Källblad – City Horses

18:00 – 18:20 Javier Guerrero – AM27

19:15 – 20 Marina Pravkina – The Grooves Experience

DIUMENGE 18 SETEMBRE

17:20 – 17:50 Camaralucida – Estadio

18:00 – 18:30 Métrica bárbara – De una en una {versos sobre un tejado errante}

18:40 – 19:10 Camaralucida – Estadio

19:15 – 19:30 Silvia Batet – Oblivion

20:00 – 20:30 laSADCUM – Aclucalls

Entrades i més informació al web del festival: castelldemontjuic.barcelona

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.