Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona atorgarà la medalla d’Or al Mèrit Cultural a Jaume Sisa

El Govern municipal portarà la proposta al plenari del proper mes de setembre

Sisa rebrà avui un homenatge musical amb el concert  ‘Malalts de cel’, al Teatre Grec

L’Ajuntament de Barcelona distingirà el cantautor i poeta Jaume Sisa amb la Medalla d’Or al Mèrit Cultural. El Govern municipal portarà al plenari de setembre la proposta de concedir al músic barceloní la màxima distinció de la ciutat en reconeixement de la seva valuosa i singular tasca en el camp de la poesia i la música, així com la seva condició de referent per a artistes de diverses generacions.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, destaca que amb aquesta medalla “Barcelona reconeix un dels seus artistes més polifacètics. Un mestre de la música i la paraula, que ha construit un univers únic, amb himnes que traspassen generacions i que formen part de les nostres vides. En la trajectòria de Sisa reconeixem la Barcelona que més ens agrada: mestissa, diversa, festiva i sobretot lliure. Una ciutat oberta i d’acollida que amb més convicció que mai canta “benvingus, passeu, passeu, que casa meva és casa vostra si és que hi ha cases d’algú”.

Jaume Sisa (Barcelona, 1948) és un dels noms més destacats de l’escena musical barcelonina i catalana. Des de l’inici de la seva carrera, el 1966, ha anat bastint un univers creatiu propi, rere personalitats diverses i amb àlbums mítics com ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’ (1975) o ‘Sisa & Melodrama’ (1980).

Aquesta nit, el “cantautor galàctic” rebrà un homenatge d’alguns dels seus companys d’ofici, en forma de concert al Teatre Grec. La vetllada, plantejada com una celebració de l’univers musical de Sisa, parteix d’una iniciativa dels músics Quimi Portet i Guillem Gisbert i pren per base les cançons del disc ‘Malalts del cel’, l’últim de Sisa, publicat l’any 2016 i fins ara mai interpretat en directe.

El concert reunirà al Grec una banda de músics i intèrprets de diverses generacions i procedències, composada per Maria Arnal, Julio Bustamante, David Carabén, Joan Garriga, Guillem Gisbert, Queral Lahoz, La Ludwig Band, Roger Mas, Quimi Portet, Tarta Relena, Marina Rossell, Maria Rodés i Tronco (Conxita i Fermí Herrero). Compta amb la direcció musical de Gregori Ferrer, que n’és també un dels intèrprets musicals juntament amb Aleix Puig, Carola Ortiz, Marta Roma, Amaia Miranda, Oriol Martí i Pinyu Martí. Sisa té previst seguir el concert des del pati de butaques, i deixar que siguin els seus companys els que facin arribar all públic les que són, per ara, les últimes cançons que ha composat. L’espectacle és una corpoduccio del Grec 2022 Festival de Barcelona i TR3SC-Comunitat de Cultura, amb la col·laboració de Fina Estampa i TBC Produccions.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.