Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Castell de Montjuïc acull l’exposició ‘BARCELONA 1992, Trenta anys després‘

El Castell de Montjuïc presenta l’exposició BARCELONA 1992, Trenta anys després amb motiu del trentè aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, un esdeveniment clau per a la transformació de la muntanya de Montjuïc i del conjunt de la ciutat, que la va situar en el mapa internacional.

La mostra, comissariada per Sergi Picazo, ocupa les sales 18 i 19 del Castell i proposa un recorregut històric des dels inicis de la dècada dels vuitanta, en què es va gestar la candidatura, fins a la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics. També incorpora un espai de reflexió amb l’objectiu de fer una lectura de l’herència olímpica amb la perspectiva dels 30 anys transcorreguts, a partir de la mirada de les generacions posteriors.

L’organització dels Jocs es va plantejar com a palanca de transformació de la ciutat i de la muntanya de Montjuïc, que n’havia de ser l’epicentre. Barcelona, que donava els primers passos en democràcia, tenia grans mancances urbanístiques i d’equipaments i, fins aleshores, tot i ser una històrica ciutat portuària del Mediterrani, vivia d’esquena al mar.

A partir del 1986, quan es va designar Barcelona com a seu per acollir els Jocs, es van iniciar les actuacions per modificar l’aspecte urbanístic de la ciutat. Va ser el punt de partida per a la construcció i modernització d’equipaments esportius i intervencions rellevants en l’àmbit de la mobilitat, les comunicacions i el sistema de sanejament, que va propiciar una important transformació de la ciutat.

L’exposició es podrà visitar del 22 de juliol de 2022 al 10 de gener del 2023, inclosa amb l’entrada del Castell.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.