Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Compte enrere per a la segona edició del festival 42

Aliette de Bodard, Samantha Shannon, Luis Mateo Díez i Jordi Sierra i Fabra són els primers autors confirmats

L’il·lustrador Andreu Zaragoza és l’autor del cartell de la nova edició del festival de gèneres fantàstics de Barcelona, que tindrà lloc del 2 al 6 de novembre

El festival 42 escalfa motors per a la segona edició, que tindrà lloc del 2 al 6 de novembre. Després de la bona acollida que el festival de gèneres fantàstics de Barcelona va rebre en la primera edició, on van participar 200 autores i autors i hi van assistir 6.000 persones, l’esdeveniment multiplica la seva programació. Entre les novetats de la nova edició, es posarà l’èmfasi en la presència de referents europeus en llengua no anglesa, s’ampliaran les propostes relacionades amb el cinema, les sèries, el teatre, el còmic, la música i la il·lustració, es reforçarà l’apartat de la literatura juvenil de gèneres fantàstics, s’obrirà un nou eix sobre la relació entre salut mental i aquests gèneres literaris, i es multiplicaran les activitats, des de tallers fins a concursos, rutes, ponències i podcasts en directe. L’escriptor Ricard Ruiz Garzón repeteix com a comissari.

El recinte de la Fabra i Coats serà l’escenari d’un festival que ja té confirmats els primers noms: Aliette de Bodard, escriptora i enginyera nascuda a Nova York d’ascendència francovietnamita i establerta a París, que acaba de publicar Of Charms, Ghosts and GrievancesSamantha Shannon, autora londinenca del best-seller L’era dels ossosLuís Mateo Díez, narrador lleonès de llarga trajectòria, creador del territori imaginari de Celama i autor d’obres com ara La fuente de la edadLa ruina del cielo i El reino de Celama; i el barceloní Jordi Sierra i Fabra, que celebra els seus 75 anys de vida i 50 d’escriptor, en els quals ha publicat més de 500 obres.

Tot i les novetats, la cita mantindrà els signes d’identitat que van definir l’edició inaugural, com són la voluntat de ser una finestra oberta als nous tractaments del gènere i de recuperar i difondre una tradició i un patrimoni que l’organització considera invisibilitzats, tenir una atenció especial als noms femenins del gèneres fantàstics i a les noves sexualitats que el gènere sempre ha explorat, i que el festival arribi també a llibreries i biblioteques. A més, es lliuraran els Premis 42, que en el seu segon any afegiran una nova categoria.

El cartell d’aquesta segona edició és obra de l’il·lustrador Andreu Zaragoza, autor de diferents dissenys, imatges i portades de còmics, jocs de rol i cartes, discos i llibres… Per a la imatge del 42, Zaragoza ha utilitzat referències a la literatura èpica, de terror i de ciència ficció, entre d’altres.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.