Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La vigilància, la infiltració, el robatori d’idees i la identitat, a debat a La Capella

L’exposició i performance Mr. Big, proposta individual del duo d’artistes canadencs Geneviève & Matthieu, neix de la col·laboració amb Homesession i Écart (Quebec) i s’insereix dins el programa Concèntric de La Capella

S’iniciarà el dimecres 22 de juny, a La Capella amb una performance, i es podrà veure fins al 30 de juny

Mr. Big és una instal·lació performativa a l’espai Rampa de La Capella, creada pel duet d’artistes Geneviève & Matthieu desenvolupada durant la seva residència artística a l’espai independent de Barcelona Homesession, i que La Capella acull dins el seu programa Concèntric, que proposa un treball en xarxa amb altres espais artístics, especialment sensible a la iniciativa independent; una xarxa de relacions i complicitats que es nodreix des del context local fins a l’internacional.

Mr. Big s’inspira en una tècnica de recerca policial que alhora pren el seu nom d’allò que en argot de carrer s’anomena el cap d’una organització criminal. Aquesta tècnica de recerca policial és utilitzada al Canadà per obtenir la confessió en suposats delictes mitjançant un mètode d’infiltració: agents encoberts intenten guanyar-se la confiança per obtenir la declaració de culpabilitat dels sospitosos.

Mitjançant escultures vivents, armes, cotó de sucre i paisatges sonors televisius Mr. Big aborda qüestions com la identitat de les persones, la vigilància, la infiltració, el robatori d’idees i la còpia. A través de personatges en metamorfosi contínua presenten una flora artística contemporània.

Mr. Big parteix d’idees entorn de la infiltració i el robatori, i per tant, les escultures interpel·len sobre l’espai que ocupen els cossos, pells que s’expandeixen i amb la seva sola existència s’interroguen sobre la seva relació amb altres cossos i l’entorn.

Les escultures vivents són dos nadons grans, s’interrompen, es retreuen, s’agredeixen i s’estimen. Mr. Big és una història de gana, de set, d’excessos, però també és la història de dos artistes que s’emancipen.

Geneviève & Matthieu. El duet d’artistes, de Rouyn-Noranda, a Abitibi-Témiscamingue (Quebec, Canadà), va començar la seva trajectòria a finals dels anys 90. El seu treball combina art, performance, música i vida quotidiana. Jugant amb la interdisciplinarietat, des de l’happening a la composició musical, de la performance a la instal·lació, aquesta parella crea tant representacions col·lectives com posades en escena de quadres socials, les quals resulten de vegades festives, però sobretot són sempre molt humans. Les seves obres s’han representat a Canadà, Estats Units, França i Bèlgica, entre altres països. Implicats activament en la seva comunitat, Geneviève & Mathieu promouen des de fa més de vint anys el centre Écart, autogestionat per artistes, i la Biennale d’art performatiu de Rouyn-Noranda. Tenen una visió crítica cap als moviments artístics passats i actuals, la cultura DIY (fes-ho tu mateix), l’art conceptual i l’art performatiu.

Imatges: http://nou.eicub.net:8080/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/0b5acefd-1f3c-4bfa-9488-36d8b2faa594

Més informació:

Laia Carbonell – 677441414 / 933161156 – lcarbonellf@bcn.cat

https://www.lacapella.barcelona/ca/mr-big

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.