Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Etnològic i de Cultures del Món organitza una trobada d’sketchers vincualada a ‘El viatge il·lustrat’, la seva nova mostra

El proper 18 de juny, el Museu Etnològic i de Cultures del Món inaugura la mostra de vitrina El viatge il·lustrat. Quaderns de camp: del llapis i el pinzell al món digital, comissariada per l’arqueòleg Jordi Serrallonga, en la que es posarà en valor les il·lustracions de camp i el paper que han tingut al llarg de la història.

Les il·lustracions de camp són un patrimoni científic únic. Dibuixades sobre el terreny com esbossos ràpids, esdevenen documents essencials per classificar i explicar moltes de les peces del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Actualment aquest mètode de treball ha hagut de conviure amb mitjans més immediats, com la fotografia i el vídeo, tot i que el dibuix continua viu actualment, alhora que segueix tenint el seu valor tant a nivell artístic com científic. La mostre també retrà un petit homenatge al primatòleg Jordi Sabaté i Pi, tot mostrant alguns dels seus dibuixos.

En coincidència amb la mostra se celebraran dues jornades molt especials amb els sketchers com a protagonistes. El dissabte 18 de juny, a la primera jornada, s’explicarà la dinàmica del repte relacionat amb les il·lustracions de camp i s’obrirà una convocatòria per animar al públic a experimentar amb aquesta tècnica, en un concurs obert a tothom. A la segona jomada, el dissabte 17 de setembre, es projectaran les quinze obres seleccionades i es duran a terme xerrades amb reconeguts il·lustradors com Lapin i Carlos Puche.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.