Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Fotogràfic presenta ‘La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al s. XIX’

El proper dijous, 16 de juny, a les 12 h, a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (Pl. de Pons i Clerc, 2) tindrà lloc la presentació als mitjans de La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al s. XIX, la nova exposició de l’arxiu. Hi prendran part Oleguer Benaiges, responsable de l’AFB, i Núria F. Rius, comissària de l’exposició i historiadora de l’art.

La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al segle XIX està integrada per més de 100 originals del segle XIX del fons de l’AFB. També s’hi mostra material original i àlbums fotogràfics de l’època, que s’exhibeixen en vitrines. L’exposició fixa la mirada en un moment de transformació de la ciutat, tant en la seva forma urbana com en el seu cos social. També va ser un temps de grans canvis per a la tècnica fotogràfica, amb l’apropiació de la tradició de les arts i incorporant els nous recursos visuals de la càmera i altres tecnologies del segle XIX.

L’exposició fa evident la relació estreta que es va establir entre la definició de la nova Barcelona, predominantment burgesa, i la seva representació visual al segle XIX. La fotografia va tenir un paper rellevant en aquests processos, que no eren merament visuals, sinó sobretot socials, polítics i culturals.

La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al segle XIX, es podrà visitar del 17 de juny fins al 23 d’octubre, amb entrada lliure.

ATENCIÓ MITJANS:

Confirmar assistència a premsaicub@bcn.cat i arxiufotograficdifusio@bcn.cat


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.