Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’advocada Alba Alarcón González és nomenada nova directora de la Fundació Julio Muñoz Ramonet

El Patronat de la Fundació ha valorat la destacada experiència de la lletrada en la gestió realitzada al Consorci del Mercat de les Flors a on exercia com a responsable de serveis jurídics

La nova directora assumeix el repte de desenvolupar el projecte ja en marxa del nou centre de cultura, art i ciència en el qual es convertiran els edificis del llegat de Muñoz Ramonet

L’advocada Alba Alarcón González ha estat nomenada nova directora de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, per ocupar la vacant que deixa per jubilació Anna Ferrer i Giménez, que ha ocupat aquest càrrec des de maig de 2015. El concurs per proveir aquesta plaça es va convocar al mes de març passat i després del procediment de selecció la comissió de valoració així com el Patronat de la Fundació han escollit Alba Alarcón per la seva experiència destacada en la gestió de recursos administratius, econòmics i de contractació en una institució de l’àmbit cultural i artístic com és el Consorci del Mercat de les Flors, en la qual Alarcón ha exercit des de 2011 com a responsable dels serveis jurídics. L’elecció de la nova directora també s’ha basat en la seva capacitat de direcció i lideratges públics.

Alba Alarcón González és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (2000-2005) i està a punt de completar un postgrau de direcció i lideratge públics de la Universitat de Harvard. Abans d’exercir com a responsable dels serveis jurídics del Consorci del Mercat de les Flors va formar part de l’equip de lletrats del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. I també ha treballat com a advocada al departament de Dret Públic de la firma Cuatrecasas.

Alba Alarcón González assumeix la direcció de la Fundació Julio Muñoz Ramonet amb el repte de desenvolupar el projecte de creació d’un centre de cultura, art i ciència en els edificis del llegat de Muñoz Ramonet. En aquests moments la Fundació està portant a terme el concurs per escollir un equip d’arquitectes que s’encarregarà de redactar el projecte de transformació dels edificis del carrer Muntaner en el nou equipament cultural, artístic i científic, en base al pla funcional que ja va ser aprovat pel Patronat a proposta de l’Ajuntament de Barcelona.

Entre les funcions que haurà de desenvolupar la directora es troben l’administració de la Fundació i l’execució dels acords del Patronat; col·laborar en la promoció i el desenvolupament de les activitats de la Fundació; representar la Fundació quan li delegui el Patronat, entre altres.

La Fundació Julio Muñoz Ramonet es va crear l’any 1994 per respondre a la darrera voluntat de l’empresari barceloní, que va morir l’any 1991 deixant a la ciutat la seva finca del carrer Muntaner amb el contingut que hi tenia a dins, per tal que pogués ser visitada, coneguda i utilitzada per la ciutadania.

El llegat que l’empresari barceloní Julio Muñoz Ramonet va deixar a la ciutat de Barcelona inclou dos edificis i els jardins de la finca situada als carrers Muntaner 280-292 i Avenir 26-28. En conjunt els edificis sumen una superfície de 4.131 m2 i estan catalogats com a bé amb elements d’interès. Tots dos edificis així com una porteria que també es troba a la finca són obra de l’arquitecte Enric Sagnier i Villavecchia. Pel que fa al jardí històric, té una superfície de 3.568 m2, i és obra de l’arquitecte paisatgista Jean Claude Nicolas Forestier.

El llegat inclou una àmplia col·lecció d’art formada per nombroses pintures, escultures, tapissos, i objectes d’art decoratiu.

L’Ajuntament de Barcelona vol convertir aquests edificis, a on actualment es troba la seu de la Fundació, en un equipament multidisciplinari i de nova generació, amb un programa divers i dirigit a diferents tipus de públic dins del triangle que formen la cultura, l’art i la ciència. El nou equipament tindrà la missió de posar en valor i transmetre el llegat de Julio Muñoz Ramonet, des de diferents perspectives, i alhora generar coneixement i debat crític al voltant de l’art, la cultura, i la ciència. El centre estarà obert a la ciutadania, serà un espai d’activitats culturals i de lleure, però també un nucli per a la reflexió i des d’on fer difusió sobre l’art i els nous paradigmes del coneixement.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.