Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘Per capítols’: exposició d’EN RESiDÈNCiA a La Capella

Entre el 24 de maig i el 3 de juliol, Patricia Dauder, Natalia Domínguez, Gerda Kochanska, Martí Madaula, Violeta Mayoral i Tanit Plana exposaran els processos artístics que han dut a terme als instituts Caterina Albert, Verdaguer, Doctor Puigvert, Vapor del Fil, Vall d’Hebron i Infanta Isabel d’Aragó.

Avui 24 de maig, a les 18 h, tindrà lloc la inauguració de l‘exposició col·lectiva Per capítols. EN RESiDÈNCIA a La Capella, que recull les obres i les dinàmiques de treball de sis processos de creació que s’han donat al llarg de deu mesos, entre artistes, docents i grups de joves estudiants d’ESO, amb l’acompanyament dels equips de mediació del programa.

Així, Patricia Dauder ha treballat amb l’Institut Caterina Albert amb la mediació d’A Bao A Qu; Natalia Domínguez, a l’Institut Verdaguer amb la mediació de l’Afluent; Gerda Kochanska, a l’Institut Doctor Puigvert amb la mediació d’Experimentem amb l’Art; Martí Madaula, a l’Institut Vapor Del Fil amb la mediació d’A Bao A Qu; Violeta Mayoral, a l’Institut Vall d’Hebron amb la mediació de l’Afluent, i Tanit Plana ha elaborat el seu projecte a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó amb la mediació d’A Bao A Qu.

Com si es tractés d’una recopilació de relats independents, cada artista i institut sintetitzen en aquesta mostra les seves dinàmiques de treball durant un curs, i ho fan entenent el fet expositiu com un laboratori capaç de desplegar-se en l’espai i en el temps. És per aquest motiu que a Per capítols conviuen temàtiques tan allunyades o tan pròximes com referències urbanístiques al deteriorament dels barris (Patricia Dauder), perspectives de gènere absents en la memòria històrica oficial (Martí Madaula), qüestions de silenci i d’escolta (Violeta Mayoral), reflexions sobre la improductivitat i el captiveri (Natalia Domínguez), relacions entre paraula-gest-objecte des dels episodis mínims de ruptura del flux de la normalitat (Gerda Kochanska) o un manifest performatiu i coral (Tanit Plana).

En definitiva, Per capítols mostra les complicitats i les connexions entre artistes, docents i estudiants de secundària mentre totes dues posicions assagen, en temps real, altres sistemes de formació, aprenentatge i experiència compartida. Aquest són només sis dels vint-i-sis projectes de la 13a edició d’EN RESiDÈNCiA (2021-2022), un programa que, des del 2009, promou processos de creació en instituts públics d’educació secundària a Barcelona basant-se en la cooperació per construir un espai de pensament, d’acció i d’investigació, amb  la cura i l’acompanyament dels equips de mediació del programa.

ACTIVACIONS I PROGRAMA PÚBLIC  A LA CAPELLA:

DIMARTS 24 DE MAIG 18 h

OBERTURA. Amb les activacions de:

TODO EL AIRE DE NUESTROS PULMONES, de Natalia Domínguez EN RESiDÈNCiA a l’Institut Verdaguer.

VESTIGIS. CASES DESAPAREGUDES AL CARRER DEGÀ BAHÍ, de Patricia Dauder EN RESiDÈNCiA a l’Institut Caterina Albert.

PARAR EL TIEMPO, de Violeta Mayoral EN RESiDÈNCiA a l’Institut Vall d’Hebron.

DIJOUS 2 DE JUNY 18 h

DESUBICACIÓ. NERVI. VINCLES, Gerda Kochanska EN RESiDÈNCiA a l’Institut Doctor Puigvert.

DIVENDRES 10 DE JUNY 17 h

RESISTENT, FIABLE I COM SI T’ABRACÉS, de Martí Madaula EN RESiDÈNCiA a l’Institut Vapor del Fil.

DIMECRES 15 DE JUNY 18 h

LES ESQUERDES, de Tanit Plana EN RESiDÈNCiA a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó.

Més informació:

La Capella – Laia Carbonell – Tel. 677441414 / 933161156 – lcarbonellf@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.