- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

L’ISEA2022 Barcelona tanca el seu programa amb una cinquantena de propostes noves

La UOC, impulsora d’aquest esdeveniment internacional, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya presentaran als mitjans de comunicació el programa i els artistes internacionals que acollirà l’ISEA2022 Barcelona el juny

El proper dimecres, 25 de maig, a les 11h, a la Sala Mirador del CCCB (Carrer de Montalegre, 5), tindrà lloc la presentació del programa ISEA2022Barcelona. El director d’ISEA2022 Barcelona i professor de la UOC, Pau Alsina [1], i el rector de la UOC, Josep A. Planell [2], acompanyats pel tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i la directora general d’Innovació i Cultura digital de la Generalitat de Catalunya, Marisol López, presentaran als mitjans de comunicació l’extens programa d’aquesta edició, així com els artistes internacionals que exposaran a la ciutat comtal. I és que aquest simposi convertirà Barcelona en la capital mundial de l’art electrònic.

Després de més de deu anys sense aterrar a Europa, Barcelona acollirà del 10 al 16 de juny l’ISEA2022 Barcelona [3] amb el lema “Possibles”. Es tracta de la 27ª. edició de l’International Symposium on Electronic Arts, impulsada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) [4] amb la col·laboració del CCCB [5], el Santa Mònica [6], el MACBA [7], la New Art Foundation [8], el nou hub d’art, ciència i tecnologia Hac Te [9], l’Ajuntament de Barcelona [10] —per mitjà de Ciència i Universitats i l’Institut de Cultura—, i el Departament de Cultura [11] de la Generalitat de Catalunya.

L’ISEA2022 Barcelona combina la dimensió acadèmica amb l’expressió artística -a través de quatre destacades exposicions d’arts digitals– i inclou taules rodones, tallers, o performances obertes a la ciutadania. El gruix del programa que es presentarà el pròxim dimecres tindrà lloc del 10 al 16 de juny, tot i que algunes activitats l’estendran en el temps i a tota Catalunya, amb presència en una desena de ciutats del territori.

A la roda de premsa, també hi assistiran representants de les entitats organitzadores de l’ISEA2022 Barcelona: la directora del CCCB, Judit Carrera; el president de la New Art Foundation, Andreu Rodríguez; la responsable de Relacions Institucionals del MACBA, Madeline Carey; el director del Santa Mònica, Enric Puig; el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives; la delegada de Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Júlia Miralles de Imperial, i el delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Dani Granados. L’acte també comptarà amb representants dels centres col·laboradors: La Capella, Sant Pau Recinte Modernista i Canòdrom.

ATENCIÓ MITJANS:

La roda de premsa també es podrà seguir en streaming a través d’aquest enllaç [12]

A les 10.50 es farà una foto institucional al Pati de les Dones del CCCB.

Es demana confirmació d’assistència a atorresgar@uoc.edu [13]