Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona celebra aquesta cap de setmana una edició de la Nit dels Museus de retorn a la normalitat

El proper dissabte, 14 de maig, des de les set del vespre fins a la una de la matinada, tindrà lloc la Nit dels Museus 2022 en una edició marcada pel retorn a la normalitat. Després d’una última edició amb moltes restriccions degudes a la pandèmia, enguany es retorna al format habitual per tal de recuperar l’hàbit de l’activitat col·lectiva.

Durant la Nit dels Museus es podrà visitar de forma gratuïta les exposicions temporals i col·leccions permanents dels centres participants. A més, diversos equipaments ofereixen activitats programades que inclouen visites guiades o teatralitzades, tallers, jocs de pistes i d’escapada, concursos, concerts i espectacles de poesia, dansa i teatre.

Aquest any, els visitants podran escollir entre més de 120 exposicions. L’oferta inclou experiències com les que ofereixen noves perspectives sobre els clàssics, com Picasso projecte blau, al Museu Picasso; El llegat més íntim, a la Fundació Miró, o Els Català, fotògrafs d’un segle, al Museu d’Història de Catalunya. En un altre context hi ha Obeliscs industrials. Xemeneies/BCN, al MUHBA Oliva Artés; Jo, de petita anava al port, al Museu Marítim, o Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida, al Museu de Ciències Naturals del parc del Fòrum. Com a noms propis destaquen René Magritte, al CaixaForum; les retrospectives de Marguerite Duras, a La Virreina; d’Isidre Prunés, al Museu de l’Institut del Teatre, i la de Teresa Lanceta, al MACBA. La llista inclou també Goshka Macuga a la Fundació Antoni Tàpies, Apichatpong Weerasethakul a la Fabra i Coats o Francesc Tosquelles al CCCB.

En aquesta edició hi haurà més de 60 activitats programades. En molts casos es tracta de visites guiades, algunes d’elles teatralitzades com les que s’ofereixen al Museu Marítim, els Museus d’Esplugues o la Torre Balldovina. També hi haurà teatre al Museu d’Història de la Immigració i al Santa Mònica. També hi haurà visites comentades al Park Güell i a la Casa del Guarda a càrrec de dos guies del MUHBA. Al cementiri de Montjuïc es podrà visitar l’exposició de la Col·lecció de Carrosses Fúnebres, amb 22 peces originals, que comptarà amb visites guiades i una gimcana virtual, a més de l’entrada lliure.

La dansa serà present al Museu de l’Institut del Teatre, al Tecla Sala i al Museu de Ciències Naturals del parc del Fòrum. Hi ha espectacles variats al Cercle Artístic de Sant Lluc, al Centre de les Arts Lliures-Fundació Joan Brossa, al Museu d’Arqueologia i al Jardí Botànic, que s’incorpora com a novetat a la Nit dels Museus. Al Museu Can Framis hi haurà instal·lacions participatives i el Servei d’Arqueologia de Barcelona promourà rutes específiques per aquesta edició que no es realitzen la resta de l’any.

ATENCIÓ MITJANS:

Dissabte 14 de maig a les 19.15 h, Quim Vicente, coordinador de museus de la Direcció de memòria, història i patrimoni de l’Institut de Cultura, atendrà els mitjans al Palau de la Virreina (Rambla, 99). Els mitjans interessats en assistir-hi cal que enviïn un correu a premsaicub@bcn.cat

Més informació: lanitdelsmuseus.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.