Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona es prepara per a una Nit dels Museus de retorn a la normalitat

La Nit dels Museus 2022 tindrà lloc dissabte, 14 de maig, des de les set del vespre fins a la una de la matinada

En aquesta edició hi prendran part 75 equipaments i espais de 8 municipis de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma

Respecte a l’edició de l’any passat, s’hi incorporen 9 centres: la Porta de Mar i el Temple d’August (MUHBA), el Jardí Botànic del Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Xocolata, el del FC Barcelona, l’Opisso, el Palau Robert, el Santa Mònica i la Torre de la Miranda, de Cornellà de Llobregat

Dissabte, 14 de maig, la Nit dels Museus torna a obrir les portes en una edició marcada pel retorn a la normalitat. Després d’una última edició al maig amb moltes restriccions degudes a la pandèmia, enguany es recupera el format habitual per tal de recuperar l’hàbit de l’activitat col·lectiva.

Durant la Nit dels Museus es podrà visitar de forma gratuïta les exposicions temporals i col·leccions permanents dels centres participants. A més, diversos equipaments ofereixen activitats programades que inclouen visites guiades o teatralitzades, tallers, jocs de pistes i d’escapada, concursos, concerts i espectacles de poesia, dansa i teatre.

Aquest any, els visitants podran escollir entre més de 120 exposicions. L’oferta inclou experiències com les que ofereixen noves perspectives sobre els clàssics, com Picasso projecte blau, al Museu Picasso; El llegat més íntim, a la Fundació Miró, o Els Català, fotògrafs d’un segle, al Museu d’Història de Catalunya. En un altre context hi ha Obeliscs industrials. Xemeneies/BCN, al MUHBA Oliva Artés; Jo, de petita anava al port, al Museu Marítim, o Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida, al Museu de Ciències Naturals del parc del Fòrum. Com a noms propis destaquen René Magritte, al CaixaForum; les retrospectives de Marguerite Duras, a La Virreina; d’Isidre Prunés, al Museu de l’Institut del Teatre, i la de Teresa Lanceta, al MACBA. La llista inclou també Goshka Macuga a la Fundació Antoni Tàpies, Apichatpong Weerasethakul a la Fabra i Coats o Francesc Tosquelles al CCCB.

En aquesta edició hi haurà més de 60 activitats programades. En molts casos es tracta de visites guiades, algunes de teatralitzades com les que s’ofereixen al Museu Marítim, els Museus d’Esplugues o la Torre Balldovina. En aquest últim equipament també hi haurà teatre, com al Museu d’Història de la Immigració i al Santa Mònica. La dansa serà present al Museu de l’Institut del Teatre, al Tecla Sala i al Museu de Ciències Naturals del parc del Fòrum. Hi ha espectacles variats al Cercle Artístic de Sant Lluc, al Centre de les Arts Lliures-Fundació Joan Brossa, al Museu d’Arqueologia i al Jardí Botànic, que s’incorpora com a novetat a la Nit dels Museus. Al Museu Can Framis hi haurà instal·lacions participatives i el Servei d’Arqueologia de Barcelona promourà rutes específiques per aquesta edició que no es realitzen la resta de l’any.

Més informació al web: lanitdelsmuseus.cat


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.