Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Festival Barcelona Poesia compleix un quart de segle

El Festival Barcelona Poesia, que tindrà lloc de l’11 al 18 de maig, arriba a la seva 25a edició. Comissariat per Josep Pedrals i Maria Callís, el festival dobla el nombre d’activitats respecte de l’edició anterior, una programació amb més de 54 activitats, i més de 130 participants nacionals i internacionals, entre poetes, músics i creadors. Un festival multidisciplinar que presenta diversos formats com recitals, dansa, il·lustració, vídeo, concerts, sessions Jam d’escriptura poètica, Slam de poesia oral, o taules rodones, però que també comptarà amb la participació directa del públic.

Barcelona Poesia obre la seva programació el dimecres, 11 de maig, amb un homenatge a un dels artistes més polifacètics del panorama cultural català, Pau Riba, de la mà de Núria Martínez Vernis i De Mortimers. Però el Festival també commemorarà el centenari del naixement de Joan Fuster i Pier Paolo Pasolini, protagonistes d’alguns dels homenatges d’aquesta edició. El dilluns 16 de maig, a les 18 h, en el marc del festival, tindrà lloc tindrà lloc la cerimònia d’entrega dels Premis Jocs Florals de Barcelona a la poeta i música Glòria Coll Domingo, en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’edició d’enguany es clourà el dimecres 18 de maig al Palau de la Música, amb el XXXVII Festival Internacional de Poesia.

El festival literari estarà present arreu de la ciutat, des de La Virreina Centre de la Imatge, el Pati de la Misericòrdia, la Fundació Tàpies, El Molino, l’Ateneu barcelonès, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, el MNAC, el MUHBA, el Museu Marès, la Sala Beckett, el TNC, el CCCB, Casa Elizalde, la Fundació Felícia Fuster, UB Filologia, les Biblioteques Bon Pastor, Francesca Bonnemaison, Mercè Rodoreda i Sant-Gervasi-Joan Maragall, el Parc Pla de Fornells, La Fundació Joan Brossa, La Bonne i el Palau de la Música Catalana.

Alguns dels participants del Festival Barcelona Poesia seran Alice Oswald, Marta Petreu, Pamela Z, Narcís Comadira, Toti Soler, Bruno Montané, Pol López, Eva Baltasar, Adriano Galante, Filipa Leal, Osías Stutman, Mary Annn Newman, Ángelo Néstore, Golan Haji, Danielle de Picciotto, Enric Casasses, Tomomi Adachi, Dolors Miquel, Albert Roig, Marcel·lí Antúnez, Anne-Goaitske Breteler, Pep Tosar, La Ludwig Band, Las víctimas civiles, Hirondina Joshua, Jordi Pàmias, Mateu Xurí, Andríi Antonovskyi, Núria Martínez-Vernis, Kim Moore, Ailbhe Darcy, Yekta, Susanna Rafart, Rodrigo Laviña, Saüc en flor, Laia Noguera, Flor Braier, Guillermotta, Joan Josep Camacho Grau, Anna Dot, Xavi Grimau, Irena Visa, Tura Sanglas, Carles Dachs, The Mortimers o Laia Llobera.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.