Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Latif Al-Ani: fotografia iraquiana a La Virreina Centre de la Imatge

El proper divendres 29 d’abril, a les 11 h, tindrà lloc la presentació de l’exposició del fotògraf iraquià Latif Al-Ani Bagdad, «Un lloc modern» (1958-1978), que es podrà visitar a les sales de La Rambla fins al 10 de juliol del 2022. La roda de premsa comptarà amb Pedro Azara, comissari de la mostra, i Valentín Roma, director de La Virreina Centre de la Imatge.

Les fotografies d’Al-Ani retraten un país que havia de coincidir amb els somnis i les aspiracions d’una societat que accedia a la independència després de segles de dominació otomana i britànica. Amb l’arribada de Saddam Hussein al poder, després d’una sèrie de cops d’estat i assassinats i la devastadora guerra entre l’Iraq i l’Iran el 1980, es va prohibir a Latif Al-Ani fer fotografies a l’espai públic, i els seus arxius van desaparèixer amb el bombardeig de Bagdad el 2003. Mort el novembre del 2021, la figura d’Al-Ani emergeix des d’una exposició antològica a la Biennal de Venècia el 2015 i aquesta és la primera vegada que es mostra la seva obra a l’Estat espanyol.

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans interessats en assistir a la roda de premsa cal que s’acreditin posant-se en contacte amb Laia Carbonell Ferrer: 677441414, 933161156 o lcarbonellf@bcn.cat

Més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/Latif-Al-Ani

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.