Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El jurat de Barcelona Producció selecciona els divuit projectes finalistes de l’edició 2022-2023

Carmen de Ayora, Estel Boada, Carolina Campos, Ricardo Cárdenas, Jaume Clotet, Marta Echaves, Eduard Escoffet, Andrés Galeano, Iván Gómez, Núria Gómez Gabriel, Carolina Jiménez i Lorenzo Sandoval, Pau Magrané, Carolina Olivares, Diego Paonessa, Enrique Radigales, Mónica Rikić, Zaida Trallero i Julia Varela són els artistes que nodriran la programació del Centre d’Art La Capella els propers mesos.

El jurat de Barcelona Producció 2022-2023, integrat per Pilar Cruz, Antònia Folguera, Daniel Gasol i Marc Vives, ha seleccionat divuit projectes entre 422 propostes, la participació més alta de les darreres edicions. El resultat és una programació intergeneracional en què conviuen projectes de caràcter tecnològic i científic; línies d’investigació i pensament provinents de l’activisme, i iniciatives de caire metareferencial sobre el mateix context artístic. 

L’edició d’enguany inclou com a principal novetat la incorporació d’un nou espai d’exhibició: l’Espai Rampa, que acollirà tres mostres individuals i una de comissariat, doblant les exposicions que es podran veure a La Capella en relació a temporades anteriors. D’altra banda, el projecte de mediació deixa de ser una de les modalitats de la convocatòria per passar a ser una línia estructural pròpia del Centre d’Art de la Capella projectat a mig i llarg termini.

La convocatòria Barcelona Producció s’adreça a la comunitat artística de la ciutat i la seva àrea d’influència i incentiva la realització de projectes que necessiten recursos de producció i suport institucional per dur-se a terme i que segueixen de prop les línies discursives de l’art actual. Es dirigeix a l’emergència artística, entenent-la més enllà de les posicions generacionals, per configurar un programa en què conviuen perfils joves amb artistes de més trajectòria però amb poc suport institucional fins al moment. Compta amb un pressupost de 61.000 € en concepte d’honoraris i 96.500 € en concepte de producció. Les bases de la convocatòria estableixen el repartiment del pressupost, que oscil·la entre els 2.000 € i els 6.000 € en relació als honoraris i entre els 1.500 € i els 20.000 € per a la producció.

Els divuit projectes que formaran part de la programació del Centre d’Art La Capella com a resultat del Barcelona Producció 2022-2023 són:

Exposicions individuals

Carmen de Ayora, Cabra se convierte en mochuela – Espai Capella

Diego Paonessa, Otra luz cegadora – Espai Capella

Mónica Rikić, Hipertèlia – Espai Capella

Jaume Clotet, New Ywork – Espai Rampa

Iván Gómez, inFirmitas – Espai Rampa

Julia VarelaLa imatge prové de l’interior d’una fàbrica de pantalles led a Xangai, Xina. – Espai Rampa

Comissariat d’exposicions

Núria Gómez Gabriel, Ángel peligrosamente búho [duelos, espectros y materialidad] – Espai Capella

Zaida Trallero, Quan ja no escalfa el sol – Espai Rampa      

Projectes deslocalitzats

Estel Boada, Pertú (La Ofrena)

Ricardo CárdenasA la deriva. Contra-narrativas emocionales de la inmigración

Investigació

Marta Echaves,Tres veces dije fuego

Carolina Jiménez i Lorenzo Sandoval, Ritmoepistemologías

Publicació

Pau Magrané, ANX N PVC

Arts en viu

Carolina Campos, Otro lado es un día

Eduard Escoffet, Utopia i esclavatge

Carolina Olivares, La mondonga

Entorns digitals

Andrés Galeano, Nephogram

Enrique Radigales, La salvaje experiencia de usuario

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.