Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè 2023

Kíiv serà la ciutat convidada de la Mercè 2023. Així s’ha aprovat aquest matí a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports. La invitació ha estat acceptada pel tinent d’alcaldia de Cultura de la capital ucraïnesa, Valentyn Mondriivski, que ha intervingut de manera telemàtica a la comissió per agrair la proposta.

Fa unes setmanes, des de l’Ajuntament de Barcelona es va fer arribar a l’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, l’oferiment perquè la capital d’Ucraina fos ciutat convidada de la Mercè 2023. El passat dia 16, el tinent d’alcaldia de Cultura de Kíiv responia a la proposta en nom de l’alcalde, acceptant la invitació.  

Des de l’any 2007 amb Medellín, Barcelona convida cada any a la seva festa major a una ciutat amb què manté vincles especials amb l’objectiu de presentar la seva escena artística contemporània. Aquest any 2022 serà Roma, i el 2023 la ciutat de Kíiv.

Des de l’inici de la invasió russa, Barcelona s’ha bolcat per oferir ajut humanitari a la població ucraïnesa. Juntament amb la cobertura de les necessitats més bàsiques, la política d’atenció als refugiats provinent del país s’ha orientat a bastir un corredor cultural, amb l’acollida d’artistes de diferents disciplines en equipaments de Barcelona. Durant la comissió, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, ha expressat la voluntat de la ciutat en aconseguir que aquest corredor cultural es segueixi ampliant i consolidant.

La proposta de fer de Kíiv ciutat convidada de la Mercè 2023 ha estat una iniciativa del PP, i ha estat aprovada per acord unànim de tots els grups municipals.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.