Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Glòria Coll Domingo és la guanyadora del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022

El lliurament del premi tindrà lloc el dilluns 16 de maig, en el marc del festival Barcelona Poesia

La guanyadora del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2022 és Glòria Coll Domingo (Riudoms, 1988) amb el llibre de poemes A través. A l’edició dels Jocs Florals d’enguany s’hi han presentat un total de 88 llibres de poemes. Els mantenidors del premi han estat Antoni Clapés Flaqué, Maria Callís Cabrera, Begonya Mezquita, Ester Andorrà Culubert i Xènia Dyakonova. El lliurament del premi serà el dilluns 16 de maig al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del festival Barcelona Poesia.

Glòria Coll Domingo és música i poeta. En el camp de la música, ha estudiat interpretació del violoncel a l’Esmuc (Barcelona) i als conservatoris d’Utrecht i Amsterdam, on s’ha especialitzat en la interpretació del violoncel barroc. Ha treballat en diferents agrupacions de cambra, tant a Catalunya com a l’estranger, centrades tant en la interpretació de la música antiga amb perspectiva històrica com en l’experimentació amb altres disciplines artístiques. Pel que fa a la literatura, ha realitzat cursos de Filologia Catalana a la URV i d’Estudis Literaris a la UB. L’any 2013 es va publicar el seu primer llibre, Oda als objectes (Galerada, 2013), guardonat amb el Premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits. El 2015 va rebre el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol de la UAB per Territori inhabitable (edicions de la UAB, 2015), i el 2017 va publicar el seu últim llibre fins ara, Retorn (Godall, 2017). Ha participat en els principals festivals de poesia catalans i els seus poemes han estat publicats en revistes i antologies d’àmbit estatal.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.