L’esdeveniment arriba a la ciutat en la seva 27ª edició, i després de 10 anys sense celebrar-se a Europa
És una iniciativa de la UOC amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el CCCB, el Macba, Santa Mònica, la NewArtFoundation i el nou Hub d’Art, Ciència i Tecnologia Hac Te, i tindrà lloc del 10 al 16 de juny
La programació combina la dimensió acadèmica amb l’expressió artística i inclou simposis, taules rodones, tallers, performances i exposicions
Del 10 al 16 de juny del 2022, Barcelona acollirà la 27 edició de l’International Symposium on Electronic Arts, ISEA, [1] un dels esdeveniments internacionals més importants en les interseccions entre art, disseny, ciència, tecnologia i societat. El simposi, que convertirà la ciutat en capital de l’art electrònic, està impulsat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, que li dona suport a través del Barcelona Ciència i Universitats i de l’Institut de Cultura; el Departament de Cultura de la Generalitat; el CCCB; Santa Mònica; la NewArtFoundation i el nou Hub d’Art, Ciència i Tecnologia Hac Te, i el Macba. En aquesta edició, el congrés s’organitza sota el lema ‘Possibles’.
ISEA és un dels esdeveniments anuals més consolidats en l’àmbit internacional, constituït com a punt de trobada per a explorar la intersecció directa entre l’art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat. A mesura que ha viatjat pel món, amb edicions a ciutats com Montreal, Durban, Manizales, Hong Kong o Sidney, ISEA ha servit a artistes, científics, tecnòlegs i teòrics per compartir la seva investigació, juntament amb els últims prototips, desenvolupaments tecnològics o obres artístiques vinculades a la ciència i la tecnologia.
Després de més de 10 anys sense aterrar a Europa, Barcelona acollirà aquest estiu una nova edició d’ISEA gràcies a la implicació d’una comunitat local i internacional entusiasta. D’aquesta manera, ISEA2022 reforça el lideratge de Barcelona en la recerca i producció científica i la intel·lectualitat i creativitat cultural, tant a escala nacional com internacional, en el context de la recentment recuperada capitalitat cultural i científica.