Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona Poesia desembarca al Regne Unit en el marc de la Fira del Llibre de Londres

Barcelona Poesia arriba a la Fira del Llibre de Londres, on portarà recitals i reflexions a l’entorn de la creació i la traducció, així com diàlegs amb poetes i especialistes del Regne Unit. La Fira del Llibre de Londres té lloc entre el 5 i el 7 d’abril i la literatura catalana és la convidada especial, ocupant l’Spotlight, que servirà per fer difusió de la creació de les autores i autors catalans.

L’Ajuntament de Barcelona (ICUB), Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO i l’Institut Ramon Llull sumen forces per organitzar un programa complementari al Spotlight que tindrà la cultura catalana a la Fira del Llibre de Londres. En concret, el festival Barcelona Poesia desenvoluparà activitats a Londres i a dues de les Ciutats de la Literatura UNESCO del Regne Unit: Manchester i Exeter

El calendari previst començarà el 7 d’abril, a la Manchester Poetry Library, la poeta, escriptora i productora cultural Mireia Calafell i la violoncel·lista i compositora Björt Rùnars intepretaran Varosha, recital de poesia i música estructurat a partir de dos poemaris de Calafell. També hi participarà Jova Bagioli Reyes, poeta de Manchester.

El dia següent, 8 d’abril, a la llibreria Bookbag d’Exeter, l’autora Maria Sevilla interpretarà Si una tarda un surt cansat de la feina i plou, peça de poesia sonora titulada amb un vers de Miquel Bauçà que pretén elaborar una crítica a la societat del treball en quatre moviments. L’acte portarà per nom Sounds of Catalan.

També a Exeter, a la Devon and Exeter Institution, el 9 d’abril, hi haurà una conversa amb Manuel Forcano, poeta i traductor, entorn de la creació i traducció poètica sota el títol Maps of Desire: Travelling through Translation and Literature.

Finalment, el 10 d’abril, hi haurà una sessió a l’espai creatiu londinenc Iklectik amb la presència de Maria Sevilla, Joan Martínez, Mireia Calafell, Björt Rùnars i tres poetes britànics. Serà una tarda única de poesia catalana en viu per celebrar la guspira innovadora i performativa dels poetes i músics contemporanis. En aquest acte es presentaran obres en directe d’aquesta nova fornada de poetes per als quals l’experimentació i la performance son fonamentals en la seva manera d’entendre la literatura.

Més informació amb el programa complet d’activitats de l’Spotlight, en aquest enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.