Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona celebra el llibre i la lectura amb un intens programa d’activitats al voltant de Sant Jordi

Una nova edició del festival Món Llibre, el proper cap de setmana, marcarà el pròleg de les activitats al voltant de la Diada

Biblioteques de Barcelona organitza els tradicionals Diàlegs de Sant Jordi, del 19 al 21 d’abril, amb autors com Ohran Pamuk, David Trueba, Núria Bendicho, Santiago Auserón, Eva Baltasar o Maksin Óssipov

La Xarxa de Biblioteques de Barcelona creix amb la incorporació de la nova Biblioteca Gabriel García Márquez, al districte de Sant Martí

L’escriptora Imma Monsó farà el pregó de Sant Jordi 2022, el divendres 22 a les 18 hores al Saló de Cent

Durant la Diada, la Superilla Sant Jordi reservarà a llibreters, floristes i vianants el centre de la ciutat entre Diagonal-Gran Via / Pau Claris-Balmes

La vigília de Sant Jordi, el 22 d’abril, els llibreters i floristes podran muntar parada al davant dels seus establiments

Barcelona, Ciutat de la Literatura, es prepara per a una Diada de Sant Jordi de retorn a la màxima normalitat prepandèmica i que tindrà com a pregonera l’escriptora Imma Monsó. Són moltes les activitats al voltant del llibre i la lectura que s’organitzen a la ciutat, que aquest mateix cap de setmana viurà un pròleg de la Diada amb una nova edició de Món Llibre. El Sant Jordi dels nens i nenes dona enguany tot el protagonisme als autors de literatura infantil i juvenil. Els lectors primerencs podran conèixe’ls en directe gràcies a les activitats del programa, que tindrà lloc al CCCB i a diverses biblioteques de la ciutat.

Són dies de festa major per a les biblioteques, que a més celebren l’ampliació de la xarxa amb la incorporació de la Biblioteca García Márquez, especialitzada en literatura llatinoamericana. Aquest projecte dels arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano (Suma Arquitectura), al districte de Sant Martí, s’inaugurarà en les properes setmanes. Perquè les biblioteques, com no podria ser d’una altra manera, celebren amb especial intensitat la festa del llibre i la lectura. El plat fort de la seva programació aquests dies són els tradicionals Diàlegs de Sant Jordi, dins del Programa d’Acció Lectora, que del 19 al 21 d’abril propiciarà trobades entre lectors i autors com Ohran Pamuk, David Trueba, Maksin Óssipov, Núria Bendicho o Santiago Auserón.

A l’epicentre d’aquestes activitats, la Diada de Sant Jordi començarà a escalfar motors el dia 22 amb parades de llibreters i floristes al carrer. El dia 23, autors i editors es reuniran al Palau de la Virreina per agafar forces per a la Diada amb el ja tradicional esmorzar de Sant Jordi. La gran novetat d’aquest any és la Superilla Sant Jordi, que reservarà el centre de la ciutat a la gran festa del llibre, entre Diagonal i Gran Via / Pau Claris i Balmes. 

Son moltes les activitats de Sant Jordi a Barcelona, Ciutat de la Literatura de la UNESCO, on el llibre i la lectura se celebren al llarg de l’any. La ciutat té molt present els seus autors i autores (amb iniciatives com les plaques literàries; la propera la dedicada a l’escriptora Anna Murià es col·locarà el proper 21 d’abril) i aquest any per fi la Diada es tornarà a viure als carrers. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.