Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dansa Metropolitana tanca amb èxit la seva cinquena edició i es consolida com el festival de dansa de referència a l’estat

Avui diumenge finalitza el festival Dansa Metropolitana, que durant 18 dies ha omplert de dansa teatres, museus, centres cívics, carrers, cinemes i espais públics i singulars de 12 ciutats de l’àrea metropolitana

Les prop de 300 activitats programades han estat seguides per més de 60.000 espectadors, un 26% més que l’última edició abans de la pandèmia

Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans baixen avui el teló de la cinquena edició del festival Dansa Metropolitana, que entre el 10 i el 27 de març ha ofert prop de 300 activitats de dansa en diferents espais d’aquestes ciutats, i es consolida com el festival de dansa de referència a l’estat.

Enguany el festival creixia, tant en nombre de municipis –que ha passat de 10 a 12-, com en l’oferta de propostes, entre les quals 92 espectacles, 35 pel·lícules, 34 activitats paral·leles i 35 activitats en el marc d’un nou projecte educatiu, a un total de 81 espais d’actuació.

Teatres, museus, centres cívics, carrers, cinemes i espais públics i singulars de dotze ciutats han sumat més de 60.000 espectadors (75% d’ocupació) durant les gairebé tres setmanes de festival, xifra que suposa un increment de públic del 26% respecte a l’última edició abans de la pandèmia, l’any 2019. L’any passat, el 2021, la valoració va ser molt satisfactòria però estaven en vigor les restriccions d’aforament a les sales i d’activitat a l’espai públic, fet que va fer atraure menys públic de l’habitual.

L’assistència de públic als espectacles en sala ha augmentat respecte a les últimes edicions. S’hi han representat un total de 115 funcions de 60 espectacles internacionals, d’arreu de l’estat i catalans, a les quals hi han assistit 17.500 espectadors. Els grans equipaments escènics, com el Mercat de les Flors i el Teatre Nacional de Catalunya, han omplert les platees durant moltes jornades, més d’una vintena d’espectacles han exhaurit entrades per a totes les funcions, i en conjunt s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 75%. L’excel·lent acollida del públic ha estat igualment molt destacada per als espectacles familiars, que han fet ple en totes les funcions.

La dansa ha tornat a envair amb força aquest any l’espai públic: el projecte Confluències ha congregat 8.000 espectadors a les 12 ciutats. La pluja, present durant tot el festival, no ha impedit la celebració de les activitats previstes a l’aire lliure i per les quals s’han buscat ubicacions alternatives. Un any més, la dansa s’ha pogut viure també al cinema, amb la projecció de grans produccions clàssiques a les sales i a través de la plataforma Filmin, que en conjunt han aplegat 34.000 espectadors. Finalment, el programa educatiu i de tallers vinculat al festival ha despertat un interès molt destacat, i ha sumat 840 espectadors.

Amb aquestes dades, Dansa Metropolitana és ja la cita més important de les arts en moviment a l’àrea metropolitana amb una programació de dansa de tots els estils i accessible a tothom, on el públic pot gaudir tant d’artistes internacionals com locals, artistes consolidats i nous talents.

Durant aquestes setmanes la dansa ha estat més present que mai a les dotze ciutats amb propostes de qualitat que situen Dansa Metropolitana com el festival de dansa de referència de la dansa a l’estat i un dels més importants a nivell europeu. Un festival que compleix amb escreix els objectius de democratitzar la dansa, fent-la accessible a tota la ciutadania, i de donar suport al teixit local.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.