Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les principals institucions musicals s’uneixen en el Concert per la Pau

La trobada serà un cant a la Pau i de condemna a tot tipus de conflicte bèl·lic, apostant sempre per la Pau amb la Música com a element universal de cohesió, entesa i convivència entre els pobles

El concert comptarà amb artistes com Joyce DiDonato, Jordi Savall, Antoni Ros Marbà, Airam Hernández o Mattia Olivieri, entre d’altres

L’Auditori de Barcelona acollirà el proper dimecres, 30 de març, a les 20 hores, el Concert per la Pau, organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i a benefici del projecte ‘Ucraïna ens necessita’ de Creu Roja. Els músics i cantaires hi participen de manera altruista sense rebre cap retribució i la totalitat de la taquilla anirà destinada a aquesta missió impulsada per la Creu Roja.

El Concert per la Pau és una iniciativa de la Fundació Victoria de los Ángeles i serà possible gràcies a la col·laboració de les següents institucions, que hi han cedit de manera desinteressada les seves instal·lacions i equips tècnics i humans, i assumeixen les despeses de l’esdeveniment: Fundació Victoria de los Ángeles, Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, L’Auditori de Barcelona, Ajuntament de Sant Cugat, Associació Franz Schubert, Conservatori del Liceu, Delegación del Gobierno, Escolania de Montserrat, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Franz Schubert Filharmonia, Fundació Pau Casals, Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música Catalana – Orfeó Català i Universitat de Barcelona.


Els directors Mireia Barrera, Salvador Brotons, Tomàs Grau, Ernest Martínez Izquierdo, Jordi Mora, Pedro Pardo, Xavier Puig, Antoni Ros Marbà i Jordi Savall participaran en aquest concert, dirigint l’Orquestra i cor per la Pau, formada per músics i cantaires voluntaris provinents d’orquestres de les diferents institucions barcelonines: Orquestra Simfònica i cor del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Franz Schubert Filharmonia Orquestra Simfònica del Vallès, Fundació Victoria de los Ángeles, Escolania de Montserrat, Fundació Pau Casals, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Conservatori del Liceu, Coral Càrmina i Quartet Casals. i comptarà amb els cantants Joyce DiDonato (mezzosoprano), Airam Hernández (tenor), Mattia Olivieri (baríton), Marina Pinchuk (mezzosoprano), Katerina Tetryakova (soprano), a més a més de Miquel Keenan Fuentes, violoncel (Menció d’honor del Guardó Pau Casals 2020 i format al Conservatori del Liceu) i Vera Martínez Mehner (concertino i violí Quartet Casals).


El programa inclou les peces Prayer for Ucraine de Valentin Silvestrov, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo; La gran porta de Kiev de ‘Quadres d’una exposició’ de Modest Mussorgski, dirigit per Xavier Puig; Adagio de Samuel Barber, dirigit per Jordi Mora; la tradicional catalana El rossinyol dirigida per Mireia Barrera, Da pacem domine d’Arvo Pärt, sota la direcció de Jordi Savall; Morgen! Op. 27/4 de Richard Strauss amb Joyce DiDonato (mezzosoprano) i sota la direcció de Pedro Pardo; Nimrod Adagio de les Variacions Enigma d’Edward Elgar dirigit per Tomàs Grau; la Novena Simfonia (4rt moviment) de Ludwig van Beethoven sota la direcció de Salvador Brotons amb els solistes Katerina Tetryakova (soprano), Marina Pinchuk (mezzosoprano), Airam Hernández, (tenor) i Mattia Olivieri (baríton); completarà el programa Madrigal sobre un tema popular ‘El cant dels ocells’ de Xavier Montsalvatge, amb l’Escolania de Montserrat i Miquel Keenan Fuentes sota la direcció d’Antoni Ros Marbà.

PROGRAMA

Concert per la Pau

30 de març 2022 – L’Auditori (Sala 1 Pau Casals)

Orquestra i cor per la Pau

Prayer for Ucraine de Valentin Silvestrov (6’)

Ernest Martínez Izquierdo, dirección

La gran porta de Kiev de ‘Quadres d’una exposició’ de Modest Mussorgski (5’)

Xavier Puig, direcció

Adagio de Samuel Barber (9’)

Jordi Mora, direcció

El rossinyol (tradicional catalana) (2’)

Mireia Barrera, direcció

Da pacem domine d’Arvo Pärt (6’)

Jordi Savall, direcció

Morgen! Op. 27/4 de Richard Strauss (4’)

Joyce DiDonato, mezzosoprano

Pedro Pardo, direcció

Nimrod Adagio de les Variacions Enigma d’Edward Elgar (6’)

Tomàs Grau, direcció

9ª Simfonia (4rt moviment) de Ludwig van Beethoven (20’)

Katerina Tetryakova, soprano

Marina Pinchuk, mezzosoprano

Airam Hernández, tenor

Mattia Olivieri, baríton

Salvador Brotons, direcció

Madrigal sobre un tema popular ‘El cant dels ocells’ de Xavier Montsalvatge (5’)

Escolania de Montserrat

Miquel Keenan Fuentes, violoncel

Antoni Ros Marbà, direcció

(Durada total: 62 minuts)

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.