Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les beques d’escriptura Montserrat Roig 2022 premien el talent emergent de Barcelona

Un total de vint autores i autors vinculats a la ciutat rebran suport per desenvolupar els seus projectes d’escriptura

Cada beca consisteix en una residència de dos mesos en un equipament cultural i està dotada amb tres mil euros

Irene Pujadas, Laura López Granell, Núria Bendicho Giró, Bel Olid, Guillem Carabí, David Uclés, Javier Alfonso Barguñó, Mario Hinojos, Xita Rubert, Gerard Cisneros, Jaume Benavente, Raquel Pena, Laia Viñas, Albert Chamorro, Núria Naval, Alba Dalmau, Dimas Prychyslyy, Miguel Blasco, Ronnie Scott i Miglè Anusauskaitè són els beneficiaris de les beques Montserrat Roig 2022.

Des del 2015, Barcelona és Ciutat de la Literatura designada per la UNESCO i aquest programa inclou el suport a la creació literària d’autors vinculats a la ciutat. Les beques Montserrat Roig materialitzen aquest suport anualment amb una dotació total de 60.000 euros.

Les beques estan destinades a autors de qualsevol nacionalitat amb un projecte d’escriptura de ficció (poesia i narrativa) o no-ficció (assaig i crònica) que tingui relació amb la ciutat. Les beques també s’atorguen tenint en compte l’equilibri de gènere i de llengües. Les beques tenen una dotació de tres mil euros per persona i, a més, els autors i autores premiats disposaran d’un espai per desenvolupar el projecte d’escriptura presentat a diferents ubicacions singulars de la ciutat durant dos mesos

Enguany s’han presentat un total de 245 sol·licituds vàlides, amb paritat entre els sol·licitants, i de les quals una quarantena provenien d’altres Ciutats de la Literatura de la UNESCO. Això ha resultat en perfils d’autors i autores amb projectes molt variats: novel·la, assaig, poesia, relat, infantil i, fins i tot, novel·la gràfica. Així mateix, destaca la presència de dos becats provinents d’altres Ciutats de la Literatura de la UNESCO (Vílnius i Melbourne). El jurat de les beques d’enguany ha estat format per l’escriptor Albert Lladó, l’editora Sílvia Querini i les llibreteres de Casa Usher: Anna Arranz i Maria F. Serra.

Al web de Barcelona Ciutat de la Literatura es poden consultar les bases de la convocatòria, així com en el següent enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.