Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
ArgumentaBCN reflexiona al voltant de ‘La por i les incerteses al segle XXI’ als centres cívics

Del 22 de març al 25 de maig, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona acull la segona edició del programa de xerrades i conferències ARGUMENTABCN, que va iniciar-se la passada tardor a partir de la iniciativa del Centre Cívic Golferichs. Amb la incorporació de tres Centre Cívics més (Torre Llobeta, Navas i Vil·la Florida), aquesta primavera experts en diferents àmbits compartiran la seva mirada crítica i experta al voltant del concepte de La por i les incerteses al segle XXI des de diversos punts de vista.

ARGUMENTABCN segueix la lògica de programes ja consolidats com Barcelona Districte Cultural, treballant els continguts en xarxa i, alhora, adaptant-los a la realitat de cada territori. En aquest cas, es va començar a definir la temàtica tractada amb un comitè tècnic especialitzat, format per Milagros Pérez-Oliva, João França, Sira Abenoza i Sònia Estradé. A partir d’aquí, el programa s’ha anat definint en diferents sessions de treball amb els centres cívics i els moderadors i moderadores, expertes en cada àmbit, escoltant i incorporant la mirada del territori. 

Entre els quatre centres cívics participants s’han traçat cinc línies principals de reflexió o àmbits amb les quals dibuixar el polièdric món de les pors. Són aquests: Els perills de la robotització i els reptes d’un món cada cop més digital, moderat per Ramon Sangüesa; els reptes d’una evolució científica que es qüestiona i que cada cop està més present en la realitat del dia a dia, amb Toni Pou; cada època, el seu monstre, moderat per Marta Piñol; la por de l’altre, amb João França, i els mitjans de comunicació i la seva funció alimentant més desconfiança i visions unívoques, amb Marta Ballesta. Entre els ponents que participaran en les diferents sessions de debat hi ha Brigitte Vasallo, Carmen Juares, Ferran Lalueza, Marta Dahó, Silvia Loewe, Xavier Giró, Laura Aznar, Rosina Malagrida, Jean Wyllys, Liliana Arroyo i Ricard Bonastre.

Amb les setze sessions, dinàmiques i participatives, es vol apostar per plantejar aquestes qüestions amb formats diversos i propers. Per aquest motiu, es vol fomentar la implicació activa dels assistents i la col·laboració amb agents i entitats i centres educatius que actuen als territoris dels centres cívics que acolliran les trobades. 

L’edició de primavera d’ARGUMENTABCN tindrà lloc entre el 22 de març i el 25 de maig. Més endavant, de cara a l’edició de tardor, aquest programa amb noves xerrades sobre temes d’actualitat també participarà a la Biennal Ciutat Oberta, que tindrà lloc durant la primera quinzena d’octubre a diversos espais de Barcelona. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.