Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona organitza la ‘Mostra de projectes artístics en residència’ per donar a conèixer els nous creadors residents

ATENCIÓ MITJANS
DIMARTS, 15 de març, a les 10 hores, tindrà lloc la presentació de la Mostra, amb la benvinguda de Carles Sala, coordinador executiu de l’equipament, que oferirà dades sobre residències i activitat a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Els mitjans interessats en assistir-hi s’han d’acreditar enviant un correu a  mlopezfer@bcn.cat.

La ‘Mostra de projectes artístics en residència’ és un espai concebut per a que es coneguin els 84 projectes artístics residents que actualment allotja el centre, dels quals 63 s’han incorporat recentment amb la Convocatòria general de Residències Artístiques 2021-2022, a la que es van presentar 240 candidatures -més del doble de l’anterior, al 2018-

La Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (FiC) és un entorn multidisciplinari i ofereix als artistes residents espais de creació totalment gratuïts, així com suport a través de diferents serveis i programes

Compta amb acords amb altres espais culturals de la ciutat per tal de compartir recursos, acollint residents en col·laboració. És el cas de Sant Andreu Contemporani (SAC), el Tantarantanna, el SAT! i la Massana, entre d’altres

El proper dia 15 de març s’inicia la ‘Mostra de projectes artístics en residència’ a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (FiC). Fins al 30 de maig, un dia a la setmana, els artistes residents tindran l’oportunitat de compartir els seus projectes i connectar amb altres companyes de la FiC. També hi està convidada la comunitat artística de la ciutat, així com públic general que hi pugui tenir interès.

La FiC és un equipament públic per a la creació, amb caràcter multidisciplinari que dona suport a les diferents pràctiques artístiques contemporànies, aportant espais, recursos i acompanyament  durant totes les fases del procés creatiu. També teixeix relacions dins del mateix sector cultural amb  altres àmbits com l’educació, el territori i la ciutadania.

Com a punt de partida, el primer dia de la mostra, a les 10.00h, en Carles Sala, coordinador executiu de l’equipament, donarà la benvinguda i presentarà dades sobre residències i activitat a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

A continuació, s’iniciaran les primeres presentacions. Les sessions s’estructuren en un format dinàmic: Cada resident disposarà de 10 minuts per a presentar el seu projecte. Hi haurà un espai comú on plantejar preguntes, comentar, connectar… Durant aquesta primera jornada, s’introduiran 8 projectes: Parking Shakespeare, Comerse a un travesti (Colectiva Travestias), Joana Dark, As de Guia, Alçada Mínima, Jessica Moroni, L’Afluent i Connectats Cooperativa.

Els mitjans interessats en assistir-hi poden confirmar a:

Mònica López-Ferrado, Comunicació i premsa. Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona (mlopezfer@bcn.cat). 932 566 155/ 678 41 99 97

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.