Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dansa Metropolitana enceta la seva cinquena edició a Esplugues de Llobregat

Dijous, 10 de març, a les 19 hores, a l’Espai Baronda (Carrer de la Riba, 36) d’Esplugues de Llobregat tindrà lloc l’acte inaugural del Festival Dansa Metropolitana 2022, amb peces de Quim Girón, la Cia. Arnau Pérez i The Jokerz Company. A l’acte hi assistiran representants dels 12 municipis participants al festival metropolità.

ATENCIÓ MITJANS

A les 18:30 hores es farà una fotografia amb representants institucionals dels diferents municipis. Els mitjans interessats en assistir a la inauguració és imprescindible que s’acreditin al correu premsa_festivalsICUB@bcn.cat.

Dansa metropolitana arriba a 12 municipis amb més de 300 activitats

Dansa Metropolitana, que tindrà lloc del 10 al 27 de març a Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, és un projecte que té per objectiu democratitzar la dansa, fent-la accessible a tota la ciutadania, i donar suport al teixit local

La cinquena edició del Dansa Metropolitana presenta més de 300 activitats a 12 municipis, entre les quals: 92 espectacles, 35 pel·lícules, 34 activitats paral·leles i 35 activitats en el marc d’un nou projecte educatiu

Entre les novetats d’enguany hi ha la incorporació dels municipis de Sabadell i Granollers, de nous equipaments com IDEAL, el CCCB o el Centre d’Arts Santa Mònica, i la creació del projecte Confluències, que portarà prop d’un centenar de funcions gratuïtes a espais públics

La programació d’espectacles combina des de grans noms de la dansa ja consagrats, fins a les noves generacions; així com una gran varietat d’estils, des de la dansa urbana i contemporània, fins a la clàssica i el flamenc

Entre les propostes internacionals destaquen noms com la israeliana Sharon Eyal, l’estatunidenc Alonzo King o el belga Jan Martens

Són especialment rellevants alguns espectacles provinents de l’estat, de companyies com Kor’sia, Rocío Molina, Luz Arcas o Mucha Muchacha. Gràcies al Dansa Metropolitana molts d’ells es podran veure a Catalunya per primer cop

Enguany s’han coproduït 13 espectacles amb l’objectiu de donar impuls a la creació local, entre els quals destaquen el més nou de Les Impuxibles, Laia Santanach, Pau Aran o laSADCUM

També hi participaran les companyies locals Mal Pelo, Lali Ayguadé, Jesús Carmona, Pol Jiménez o els Brodas Bros, entre d’altres

Un any més, la dansa també es podrà viure al cinema, amb la projecció de grans produccions clàssiques a les sales, i a Filmin, amb una trentena de films

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.