Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Obert el termini de presentació de projectes artístics pel cicle d’exposicions als centres cívics: ‘Temporals’

Des d’avui dia 7 de març i fins al 29 d’abril, es pot optar a participar de la nova edició del cicle Temporals d’exposicions artístiques itinerants als centres cívics de Barcelona. Avui s’obre la bústia per rebre noves propostes per formar part de la segona edició del projecte, que tindrà lloc al llarg del 2023.

Temporals va néixer amb l’objectiu de crear accions, activitats i experiències que dialoguin amb el territori més proper del centre cultural i convertir els autors, els gestors, els equipaments, les associacions i la ciutadania en agents culturals actius. Aquest cicle és un exemple paradigmàtic del Pla de Drets Culturals impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona, per democratitzar l’accés a la cultura i la producció cultural. Iniciat el curs passat en format pilot, aquest nou programa converteix els centres cívics en mediadors entre l’art contemporani i la ciutadania, espais on es trenquen les barreres i s’adopten noves formes de presentació accessibles per a tothom. Enguany el cicle Temporals compta amb 10 exposicions itinerants que s’estan portant a terme a 13 centres cívics de nou districtes de la ciutat. 

L’actual convocatòria de projectes s’adreça a artistes, agents socials, persones vinculades amb la gestió cultural, la creació, la comunicació i la creació d’àmbit local (Barcelona i la seva àrea d’influència) per formar part de l’edició de 2023. Les propostes presentades poden ser tant d’artistes o col·lectius com de comissariat, i estar emmarcades dins de qualsevol de les tendències de les arts visuals actuals: videoarts, arts plàstiques, fotografia, pràctiques digitals, performance, etc. Es valoraran els projectes que plantegin temes vinculats a l’actualitat i permetin desenvolupar línies de pensament contemporani o que estableixin vincles entre diferents modalitats de coneixement. Cal tenir en compte que els projectes candidats a formar part de Temporals han d’estar pensats per implicar la comunitat més propera al centre cívic amb l’objectiu de fomentar la interacció de públics diversos amb experiències artístiques de proximitat.

Cadascuna de les propostes finalistes es programaran durant l’any 2023 en un mínim de tres centres cívics de Barcelona d’entre tots els que formen part del programa: CC Convent de Sant Agustí, CC Casa Elizalde, CC Cotxeres de Sants, CC Casinet d’Hostafrancs, CC Joan Oliver – Pere Quart, CC Pere Pruna, CC Guinardó, CC Sant Andreu, CC La Farinera del Clot, CC Can Basté, CC Navas, CC Baró de Viver i CC Pati Llimona.

La bústia romandrà oberta del dilluns 7 de març fins al divendres 29 d’abril de 2022. Al web de la Xarxa de Centres Cívics es poden consultar tots els criteris de selecció, així com en el següent document. Per qualsevol dubte o pregunta està disponible la següent adreça electrònica: temporals@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.