Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Ferran Dordal, Eva Hibernia, Pablo Macho Otero i Lluc Ubach, guardonats amb les Beques d’escriptura de teatre Carme Montoriol

Les beques comprenen una dotació econòmica de 3.000€ cadascuna i una residència creativa de dos mesos a la Sala Beckett, Tantarantana, Centre d’Arts Lliures-Fundació Joan Brossa o Nau Ivanow

Aquesta setmana s’han fet públics els noms de les persones que han estat guardonades amb les Beques d’escriptura de teatre Carme Montoriol per a aquest 2022. Els guardons s’inscriuen en el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO, i tenen per objectiu recolzar projectes literaris en l’especialitat de dramatúrgia d’autors vinculats a la ciutat. Abasten una dotació econòmica de 3.000€, i una residència de dos mesos a una fàbrica de creació per desenvolupar el projecte d’escriptura de teatre presentat i seleccionat.

El jurat, format per representants de les fàbriques de creació, la dramaturga Victoria Szpunberg i l’Oficina Barcelona Ciutat de la Literatura, ha seleccionat els projectes de Ferran Dordal, Eva Hibernia, Pablo Macho Otero i Lluc Ubach. Cadascun d’ells  farà una residència creativa a les Fàbriques de creació Tantarantana, Sala Beckett, Nau Ivanow i Centre d’Arts Lliures (Fundació Joan Brossa), respectivament. Les residències es podran realitzar en dos torns: entre els mesos de març i juny (torn de primavera) i entre els de setembre i novembre (torn de tardor). Tres dels projectes seleccionats són en llengua catalana, i l’altre en llengua castellana. 

Enguany s’han rebut un total de 56 candidatures, 15 de dones i 41 d’homes, amb una mitjana d’edat de 40 anys. Per poder optar als premis, oberts a persones de qualsevol nacionalitat, les persones candidates han de tenir com a mínim una obra estrenada al circuit professional en els darrers cinc anys.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.