Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de la cinquena edició del Dansa Metropolitana

Avui divendres, 25 de febrer, a les 11.00 hores, a l’Institut del Teatre (Plaça Margarida Xirgu, s/n) tindrà lloc la presentació del Festival Dansa Metropolitana 2022. A la roda de premsa assistiran representants de tots els municipis participants, que en aquesta edició ascendeixen a 12: Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, El Prat, Sant Cugat, Santa Coloma, Sabadell, Terrassa i Viladecans.

La roda de premsa comptarà amb els parlaments de Sílvia Ferrando, directora de l’Institut del Teatre; Cesc Casadesús, en representació de Barcelona; Mireia Llunell, de Sabadell; Maite Basora, de El Prat; Maria Farriol, de Sant Cugat, i Núria Vidal, d’Esplugues. Després de la roda de premsa la companyia Arnau Pérez interpretarà la peça ‘Young Blood’.

ATENCIÓ MITJANS

Els periodistes que vulguin fer arribar alguna pregunta, ho podran fer a través de missatges de WhatsApp al número de telèfon 662 627 350. Caldrà que s’identifiquin amb nom i mitjà.

Dansa metropolitana arriba a 12 municipis amb més de 300 activitats

Dansa Metropolitana, que tindrà lloc del 10 al 27 de març a Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, és un projecte que té per objectiu democratitzar la dansa, fent-la accessible a tota la ciutadania, i donar suport al teixit local

La cinquena edició del Dansa Metropolitana presenta més de 300 activitats a 12 municipis, entre les quals: 92 espectacles, 35 pel·lícules, 34 activitats paral·leles i 35 activitats en el marc d’un nou projecte educatiu

Entre les novetats d’enguany hi ha la incorporació dels municipis de Sabadell i Granollers, de nous equipaments com IDEAL, el CCCB o el Centre d’Arts Santa Mònica, i la creació del projecte Confluències, que portarà prop d’un centenar de funcions gratuïtes a espais públics

La programació d’espectacles combina des de grans noms de la dansa ja consagrats, fins a les noves generacions; així com una gran varietat d’estils, des de la dansa urbana i contemporània, fins a la clàssica i el flamenc

Entre les propostes internacionals destaquen noms com la israeliana Sharon Eyal, l’estatunidenc Alonzo King o el belga Jan Martens

Són especialment rellevants alguns espectacles provinents de l’estat, de companyies com Kor’sia, Rocío Molina, Luz Arcas o Mucha Muchacha. Gràcies al Dansa Metropolitana molts d’ells es podran veure a Catalunya per primer cop

Enguany s’han coproduït 13 espectacles amb l’objectiu de donar impuls a la creació local, entre els quals destaquen el més nou de Les Impuxibles, Laia Santanach, Pau Aran o laSADCUM

També participaran les companyies locals Mal Pelo, Lali Ayguadé, Jesús Carmona, Pol Jiménez o els Brodas Bros, entre d’altres

Un any més, la dansa també es podrà viure al cinema, amb la projecció de grans produccions clàssiques a les sales, i a Filmin, amb una trentena de films

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.