Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arribo, dedicat als quioscos de la Rambla, enceta el Carnaval 2022

Avui dijous, 24 de febrer, a les 18 h, el seguici del Rei Tòtil i la Reina Belluga desfilarà per les Rambles donant la benvinguda al Carnestoltes. Enguany l’Arribo de Carnaval, ideat per la companyia Comediants, començarà al final de la Rambla (Rambla Santa Mònica) i serà un homenatge als quiosquers i quiosqueres de la Rambla. La comitiva anirà parant als diversos quioscs i presentarà els ambaixadors de les antigues viles barcelonines i representants dels set pecats capitals. La desfilada de capgrossos i gegants acabarà al Palau de la Virreina.

Seguidament, al Palau de la Virreina, tindrà lloc la Taronjada, un acte documentat del 1333, quan el Consell de Cent va prohibir el llançament de taronges. En l’actualitat es tracta d’una celebració amb confeti taronja i un castell de focs.

L’Arribo donarà el tret de sortida de la resta de festivitats de Carnestoltes: concursos i degustacions de coques, truites i botifarres per Dijous Gras, rúes de Carnaval als diferents districtes durant el cap de setmana i enterraments de la sardina el Dimecres de Cendra com a fi de festa, entre d’altres. 

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans de comunicació interessats en cobrir l’Arribo o realitzar entrevistes al Rei Tòtil i la Reina Belluga ho poden sol·licitar enviant un correu a premsaicub@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.